elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol

Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol
  • InterAMPA I el Club d’Handbol Femení programen activitats especialment destinades a la població jove amb la col·laboració de diferents àrees municipals

MÉS FOTOS
Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol - (foto 2)
Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol - (foto 3)
Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol - (foto 4)
Comença ‘Entrenant la igualtat’, el projecte interassociatiu de Paiporta que promou la igualtat a través de l’handbol - (foto 5)

El poliesportiu municipal de Paiporta ha acollit la presentació del projecte interassociatiu ‘Entrenant la igualtat’, promogut per InterAMPA i el Club d’Handbol Femení de la localitat, i que té l’objectiu de promoure la igualtat a través d’un esport com l’handbol. El programa ha comptat amb el suport de diferents regidories, com són les d’Igualtat, Joventut i Esports, Educació i Participació Ciutadana. 

La primera acció d’Entrenant la Igualtat, que ha comptat amb una subvenció a projectes interassociatius de la Fundació Horta Sud, ha sigut la presentació d’un vídeo explicatiu de la iniciativa, on es descriuen els seus objectius i l’abast. També es varen celebrar diferents partits d’handbol d’exhibició, tant a càrrec de jugadores del club com de l’escola esportiva que es porta a terme al CEIP Ausiàs March. 

A partir d’aquest moment, comença tota una programació d’activitats enfocades a promoure l’esport femení de base com a ferramenta per a apoderar a les xiquetes paiportines i conscienciar sobre la necessitat d’una igualtat real, tant en l’àmbit esportiu com en el conjunt de la vida diària de Paiporta.

La programació d’activitats començarà el pròxim mes de setembre, i constarà d’un torneig d’handbol mixt entre els propis equips del club, una xarrada per a l’alumnat de Primària de dones amb professions amb alta prevalença d’homes o molt masculinitzades, altres trobades guiades amb esportistes paiportines, i activitats diverses com jocs tradicionals I gimcanes per als més menuts i menudes.

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, “és molt positiu que a Paiporta comptem amb un teixit associatiu tan actiu i participatiu, que fa aliances per tal de compartir sinergies i traure projectes tan interessants com aquest i que, a més, treballa de manera transversal valors i qüestions tan importants per a la nostra societat i en la formació de la nostra joventut com és la igualtat, en aquest cas a través de l’esport”.

Per la seua banda, la regidora de Joventut i Esports, Marian Val, ha subratllat “l’enorme valor d’una iniciativa que promou alhora l’esport I la igualtat, I que sorgeix del teixit associatiu del poble”. Per a Val, “visibilitzar l’esport femení és una de les vies mési efectives per a treballar per la igualtat, especialment, des dela base, i on s’estan veient cada dia més avanços, tot I que encara queda molt de treball per fer”.

Pujar