elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca de Paiporta i els centres escolars de la localitat preparen una nova edició del Passaport Lector

La Biblioteca de Paiporta i els centres escolars de la localitat preparen una nova edició del Passaport Lector
  • L’alumnat interessat podrà inscriure’s en l’activitat a partir de la pròxima setmana i fins al 12 de desembre

MÉS FOTOS
La Biblioteca de Paiporta i els centres escolars de la localitat preparen una nova edició del Passaport Lector - (foto 2)
La Biblioteca de Paiporta i els centres escolars de la localitat preparen una nova edició del Passaport Lector - (foto 3)
La Biblioteca de Paiporta i els centres escolars de la localitat preparen una nova edició del Passaport Lector - (foto 4)

La Biblioteca Pública de Paiporta María Ruiz Moliner ha acollit la reunió preparatòria per a encetar una nova edició del Passaport Lector.

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, acompanya per l’equip tècnic de la Biblioteca i representants de la Fundació Full ha explicat en l’encontre als equips directius del centres educatius de la localitat la dinàmica de l’activitat per a aquest curs.

La nova cita amb aquesta proposta lectora està prevista que done inici en gener de 2023, després de les vacances de Nadal, moment en què es repartiran entre els centres els passaports. Estarà dirigida a l’alumat d’Infantil i de segon cicle de Primària, adaptant l’activitat a un treball grupal en l’aula o individualitzat, de manera personal, segons el cicle.

L’alumnat interessat podrà inscriure’s a partir de la setmana que ve, a través de les fulles d’inscripció que es repartiran als centres, fins al 12 de desembre.

El Passaport Lector és un viatge lector a través de reptes mensuals, plantejant un total de cinc reptes lectors que s’allargaran fins al mes de maig i que clouran amb una gran festa final. Amb ell es visibilitza la lectura i es fomenta el llibre entre la població escolar.

En la seua primera edició la iniciativa ha tingut un gran èxit i una participació nombrosa per part dels escolars paiportins, amb prop de mil xiquets i xiquetes dels huit centres escolars locals, que completaven els reptes del passaport i es congregaven en els jardins del Xalet de Català en la gran festa final del Passaport Lector.

La iniciativa del Passaport Lector, encetada per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de la Fundació Full, està servint per a incorporar a xiquets i xiquetes d’edats més primerenques a la lectura, fidelitzant-los amb carnets de la Biblioteca. Per a la nova edició d’aquest curs s’espera una acollida igualment positiva i participativa.

Pujar