elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac

Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac
  • La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública promou a través de la UPCCA accions per a combatre l’hàbit tabàquic

MÉS FOTOS
Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac - (foto 2)
Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac - (foto 3)
Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac - (foto 4)
Activitats de conscienciació als centres educatius de Paiporta amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac - (foto 5)

Els instituts i escoles paiportines viuen aquests dies algunes de les activitats promogudes per la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) per a donar suport al Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra cada 31 de maig.

Aquest dilluns, s’han portat a terme accions educatives i de conscienciació per a previndre el consum de tabac en la població jove i en les xiquetes i xiquets. També s’han establert punts informatius als propis patis dels centres per tal d’informar dels perjuís del consum de tabac, amb dinàmiques enfocades, entre altres assumptes, a trencar mites falsos al voltant del tabac.

Aquestes accions s’emmarquen dins del Pla de Prevenció d’Addiccions 2022-2025, aprovat al mes de març, i que defineix les línies a seguir en referència a la lluita contra el consum de drogues, entre les quals es troba el tabac.

Per a dimarts, hi ha previstes més accions dins de les activitats programades, amb l’establiment d’espais sense fums a llocs estratègics de la localitat, com són l’Ajuntament, el Centre de salut, el poliesportiu i el carrer Jaume I, en una zona d’alta concentració de seus bancàries, on es mostrarà de manera gràfica l’enorme despesa que suposa el consum de tabac.

En les altres ubicacions també s’abordara el fenomen de l’hàbit tabàquic des de diferents òptiques, a més, amb monitores i monitors de Paiporta formats específicament per a l’ocasió.

Les activitats pel Dia Mundial Sense Tabac, emmarcades en la campanya ‘Paiporta sense mals fums’, es completen amb una xarrada sobre alimentació durant el procés de deixar de fumar, i un taller gratuït per a abandonar-ne el consum si ja es pateix d’addicció.

Dins de la campanya, el consistori també ha penjat a la façana la pancarta identificativa amb el missatge de ‘Paiporta sense mals fums’, que s’exhibirà fins a aquest dimarts.

Pujar