Castellano
MORRO DE GOS

VIDEO | Oropesa porta la seua protesta davant Costas Castelló: “Que es posen les piles amb Morro de Gos”

Oropesa porta la seua protesta davant Costas Castelló: “Que es posen les piles amb Morro de Gos”
Oropesa porta la seua protesta davant Costas Castelló: “Que es posen les piles amb Morro de Gos”
  • Al crit de ‘Costas actua, les platges no són teues’ els veïns d'aquesta platja oropesina han reclamat a Costas que actue amb urgència

La plataforma Morro de Gos no està disposada a abandonar la lluita per a exigir a la Direcció General de Costas, que depén del Ministeri per a la Transició Ecològica, que actue amb urgència per a la regeneració i protecció d'aquesta platja a Oropesa.

A Madrid, Oropesa i també a Castelló, la plataforma continua amb les seues accions reivindicatives.

Aquest matí, desenes de veïns de la platja Morro de Gos, acompanyats per l'alcaldessa, Araceli de Moya, i membres de l'equip de govern, s'han desplaçat fins a la Direcció Territorial de Costas a Castelló. Allí han plantat hamaques i ombrel·les.

Al crit de “Costas actua, les platges no són teues”, la plataforma ha llegit un comunicat per a exigir “que es posen les piles amb la platja Morro de Gos” perquè “prenguen les mesures necessàries per a protegir-la i regenerar-la”, des de barreres o espigons.

Durant la lectura del comunicat han agraït a l'Ajuntament el seu suport per a “no deixar a la seua sort a la platja Morro de Gos, a l'ésser una part importantíssima de l'entramat turístic i econòmic del municipi”.

Des de la plataforma consideren “nefasta” la gestió de la Direcció General de Costas “per la deixadesa, per no haver reconegut a temps la clara regressió que la platja Morro de Gos pateix des de fa anys”.

També es pregunten: “no hi ha espigons, barreres naturals o altres diferents tipus d'estructures que impedeixen la desaparició de les seues platges” i exigeixen que “no es demore més la reparació de la Illeta”.

Per part seua, l'alcaldessa d'Oropesa s'ha mostrat ferma i contundent en les seues declaracions: “no consentirem que hi haja excuses parell expropiar i fer especulació amb el que és nostre”.

Segueixen les mobilitzacions

La plataforma ha advertit ja a Costas que “no cessarem en la nostra lluita” per això anuncien noves mobilitzacions com la prevista aquest dissabte 12 d'agost a les 19.30 hores des de l'hotel Koral fins a la plaça de París a la platja de la Petxina.

“Estem segurs que, amb la nostra lluita incessant, aconseguirem recuperar i regenerar la platja Morro de Gos, un bé comú per als veïns de Morro de Gos, Oropesa i per al medi ambient en general”.

Pujar