Castellano

Vacacions en família a Orpesa del Mar

Vacacions en família a Orpesa del Mar
  • La localitat castellonenca oferix una infinitat d'activitats gratuïtes enfocades a les famílies i que van des de l'esport, excursions, festivals, castells pirotècnics, tallers i un llarg etc de possibilitats

  • Amb 10.000 ciutadans empadronats, el municipi multiplica per dotze la seua població durant els mesos d'estiu

MÉS FOTOS
Vacacions en família a Orpesa del Mar  - (foto 2)

Orpesa del Mar no és en va una de les localitats preferides per les famílies per a passar l'estiu. Esta localitat de la Plana oferix moltes activitats esportives, culturals, d'oci o musicals, entre altres, que permeten disfrutar de l'enclavament i fer-ho a més compartint tallers, excursions, esports, exposicions i infinitat de propostes en família.

A les tradicionals activitats esportives gratuïtes que se celebren en pràcticament totes les platges de la localitat, se sumen noves propostes de la regidoria de Turisme al llarg de juliol, agost i setembre. Una infinitat d'ofertes per a totes les edats i gustos per les quals ha apostat Orpesa del Mar per a esta temporada estival.

Així, entre les novetats que es plantegen per a enguany està la visita guiada exclusivament per a xiquets a la Torre del Rei. Orpesa del Mar té la primera Tourist Info Kids de la Comunitat Valenciana i a través d'esta plataforma s'ha programat esta visita per al pròxim 17 d'agost a través de la qual els xiquets podran viure una aventura i conéixer l'entorn a la llum de les estreles.

Del 19 de juliol fins al 24 de juliol se celebra el Festival Internacional de Titelles, una trobada que enguany a més celebra el seu quinze aniversari amb una programació molt especial en diferents ubicacions. Així mateix, com a colofó a este aniversari el diumenge 23 de juliol tindrà lloc un cercaviles en la platja i un concert en la plaça Mallorca.

A açò se sumen els dos castells de focs artificials aquàtics que tindran lloc en la mitjanit del 14 de cada mes -en juliol amb motiu de la Festa del Mar i a l'agost degut a la festa del turista.

I per a tots aquells compromesos amb el medi ambient existixen també tallers i activitats de conscienciació durant els diumenges de tot l'estiu en la platja de la Concha. L'objectiu, a través de tallers com el de reciclatge de materials o el d'animals marins, és que la gent conega i valore l'entorn que li rodeja.

A l'agost i setembre, quan hi ha lluna plena, s'oferixen visites durant la nit per la via verda. Una proposta que té moltíssim èxit com també la de 'Mediterráneo amb bici: de Torre a Torre'. Des de la Torre del Rei fins a la Torre de La Sal s'oferix un recorregut ciclista en què s'explica la història d'Orpesa del Mar a través de les seues torres de vigilància i que tindrà lloc el dimarts 5 de setembre.

Esports i estiu

Però encara hi ha més. Durant estos mesos des de la regidoria d'Esports es programen també diferents activitats esportives. Una de les més destacades, sens dubte, és la Travessia Platges d'Orpesa que se celebrarà el pròxim 29 de juliol i que consta d'una prova de 2.100 metres i una altra de 1150 metres. La primera d'elles, a més, és puntuable per al Circuit de Travessies de la Comunitat Valenciana.

I per als més corredors també hi han propostes, com la Nightrun Contrarrellotge Nocturna que se celebrarà el divendres 11 d'agost i que recorrerà durant cinc quilòmetres la via verda en un recorregut totalment pla. Una de les carreres -per parelles i equips- més populars i que acull inclús a categories infantils.

Destacar també la Volta a Peu Vila d'Orpesa que tindrà lloc el divendres 18 d'agost i amb una distància de 7.800 metres per a cadets, promeses, sèniors i veterans així com de 1390 metres per a prebenjamins, benjamins i alevins. Per a totes les carreres, la inscripció es pot formalitzar en el Museu d'Orpesa del Mar o de forma online.

Orpesa del Mar també és cultura

Des de la regidoria de Cultura també han programat diverses activitats com les sessions de música en viu en la platja de la Concha i en la plaça Major durant quasi totes les nits d'estiu, visites guiades o teatralitzades al nucli antic, recorreguts poètics. També tindran lloc diferents exposicions, mercats ambulants i subhastes.

Com estar al corrent de totes les activitats?

Per a no perdre detall de totes les activitats que ja estan en marxa i que es podran disfrutar durant tot l'estiu, la millor opció és informar-se través de la pàgina web oficial, www.oropesadelmarturismo.com així com les xarxes socials de Facebook, twitter i instagram. A més també està disponible l'APP "Oropesa del mar informa" per a sistemes Android o "Bandomovil" per a sistemes iPhone que permet mantindre's informat dels principals esdeveniments.

Pujar