Castellano

Ultimàtum d'Oropesa a Costas: “La platja no entén de terminis i està en perill de desaparició”

Ultimàtum d'Oropesa a Costas: “La platja no entén de terminis i està en perill de desaparició”
  • La plataforma Morro de Gos anuncia mobilitzacions davant el Ministeri si abans del dimecres 10 de maig no reben informació sobre el tancament de la Illeta

El tancament de la Illeta d'Oropesa segueix a l'espera pese al compromís de Costas d'executar-la abans de la Setmana Santa. La veritat és que a 8 de maig encara no hi ha terminis per a dur-se a terme aquesta obra per a protegir el litoral.

Així, en un mail enviat a la Direcció General de Costas, des de la plataforma Morro de Gos assenyalen que “estem a 8 de maig i l'expedient està a la signatura per part de la seua subdirecció des de fa quasi un mes. Sabem que vostés estan en termini administratiu, però la platja no entén de terminis administratius i està en perill de desaparició si no s'actua ja”.

Així, la plataforma Morro de Gos ha llançat un ultimàtum a Costas: “si abans del dimecres -10 de maig- no rebem informació sobre els terminis d'aquest expedient i rebem un compromís que aqueix expedient arribarà a Costas Castelló abans del divendres, ens concentrarem a la porta del ministeri -per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic- com ja hem fet en cinc ocasions”. De fet, indiquen que les mobilitzacions seran des d'aquest mateix dimecres i “fins que aqueix expedient arribe a Castelló i l'obra es realitze abans que arribe juny”.

Des de Morro de Gos indiquen a la Direcció General de Costas el perill que comporta per a “habitatges, negocis i infraestructures de la zona” sinó es porta avant el tancament de la Illeta.

En el mail, remés des de la plataforma a l'entitat dependent del ministeri de Teresa Ribera, recorden que al novembre de 2022 es va dur a terme una reunió entre tècnics de l'Ajuntament d'Oropesa, el regidor de Platges, tècnics de Costas Castelló, Cedex, el Subdirector General de Costas, Ángel Muñoz, i la Directora General de Costas, Ana María Oñoro, el compromís de la qual va ser el tancament del canal de la Illeta “com més prompte millor” i fins i tot “la Directora General de Costas es va comprometre a agilitzar els tràmits perquè es duguera a terme l'obra per part de l'Ajuntament d'Oropesa al més prompte possible”.

Què és la Illeta?

L'any 1995, i amb l'objectiu de frenar la regressió de la platja de Morro de Gos, es va construir una barrera de blocs de pedra que unia aquesta illa amb la punta del cap, la qual cosa permetia fer de barrera i frenar la pèrdua d'arena.

El corrent de la mar és de nord a sud, per la qual cosa, en instal·lar una barrera, l'arena s'acumula contra aquesta. Un fenomen que és ben visible al nord de tots els ports del territori valencià.

Pujar