Castellano

Tancaments estil oropesí, deu anys sent Festa d'Interés Turístic Provincial

Tancament estil oropesí
Tancament estil oropesí
  • L'Ajuntament ha programat tres tancaments del 26 al 30 de juliol per les festes patronals en honor a Sant Jaume

Oropesa compta amb un tancament únic i per això se'n diu Tancament estil oropesí que en 2013 va ser declarat Festa d'Interés Turístic Provincial. Aquest tancament se celebra cada any per les festes patronals en honor a Sant Jaume.

La particularitat és que durant el recorregut es col·loca un tendal i els bous donen la volta i tornen a la plaça de bous. En aqueix moment, es retira el tendal i quan els caps de bestiar tornen pel recorregut ja continuen amb normalitat fins al camió.

Quan arriben al tendal, els corredors es pugen al clos.

Encara que és normal que els bous donen la volta en trobar-se amb el tendal, el regidor de Festes, David Juárez, ha explicat que en més d'una ocasió els animals han traspassat el tendal i han continuat el recorregut fins al final.

Enguany, s'han programat tres tancaments estil oropesí en horari de 8.00 hores, 13.00 hores i 19.00 hores del dimecres 26 al diumenge 30 de juliol.

Juárez ha explicat que enguany la novetat és la celebració d'un tancament diari a les 8.00 hores, encara que el més multitudinari és a les 19.00 hores.

Pujar