Castellano

Suport al més alt nivell de la conselleria de Medi Ambient al congrés per la regeneració de la costa d'Oropesa

Suport al més alt nivell de la conselleria de Medi Ambient al congrés per la regeneració de la costa d'Oropesa
  • A l'espera de confirmació oficial, s'espera l'assistència de la consellera Salomé Pradas i ja ha confirmat que assistirà Vicente Martínez Mus, Director General de Costas en la Comunitat Valenciana

Oropesa tornarà a acollir el Congrés per la Regeneració de les Costes Espanyoles. Els dies 20 i 21 d'octubre se celebrarà la tercera edició del fòrum ‘Cada gra d'arena compta’ en el que es plantejaran les reivindicacions i les solucions per a tractara de frenar la regressió del litoral que afecta nombroses poblacions espanyoles, però que a Oropesa afecta també a les platges Morro de Gos i Amplàries.

La conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha mostrat el seu suport a este congrés i a l'espera de confirmació oficial, s'espera l'assistència de la consellera Salomé Pradas i ja ha confirmat que assistirà Vicente Martínez Mus, director general de Costas en la Comunitat Valenciana.

Així, des de l'Ajuntament d'Oropesa esperen la presència de Salomé Pradas el divendres 20 d'octubre per a l'obertura del congrés, mentre que el Director General de Costas de la Comunitat Valenciana intervindrà el dissabte al matí.

D'esta manera, esta és la primera vegada que la Generalitat Valenciana fa costat al més alt nivell el Congrés per la Regeneració de la Costas Españolas que organitza Orpesa. Encara que també s'ha convidat a la Directora General de Costas del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Ana Oñoro, en data de hui no hi ha encara confirmació sobre la seua participació en el fòrum.

Esta tercera edició està generant un enorme interés i el programa encara no està tancat, donat a pocs dies de la seua celebració, es continuen sumant alcaldes que volen participar en el mateix per a explicar la problemàtica dels seus municipis.

El calibre i importància dels ponents d'esta tercera edició està convertint este congrés en un esdeveniment de primer nivell per a tractar la problemàtica a la qual s'enfronta gran part de la costa espanyola.

La plataforma SomosMediterrania, Morro de Gos, Salvem els Platges del Sud de Gandia o dels Deveses de Dénia han confirmat la seua participació en este fòrum, al costat d'empreses com Ingemed que ha elaborat els estudis del litoral d'Oropesa o una empresa que fabrica arena per a la regeneració de les platges, a més d'empresaris i hostalers d'Oropesa i d'altres municipis de Castelló.

Pujar