Castellano

La regressió de la mar posa en perill a 16 municipis de la costa valenciana

La regressió de la mar posa en perill a 16 municipis de la costa valenciana
  • Amb l'estiu en marxa, moltes platges pateixen les conseqüències de l'erosió

Oropesa amb la platja Morro de Gos però també a la Safor o el sud de la província de Castelló són algunes de les zones de la Comunitat Valenciana on l'erosió de la mar està jugant una mala passada al litoral, posant en escac el seu futur.

En total hi ha 16 municipis valencians amenaçats per l'erosió i la regressió, en els quals l'arena desapareix any rere any amb els temporals.

En plena època estiuenca, aquestes localitats estan veient com les seues platges són pràcticament inviables, no hi ha lloc per a prendre el sol i plantar l'ombrel·la, com és el cas de Morro de Gos on a penes hi ha platja, que aquest migdia es manifesta a Madrid davant el ministeri.

Cal assenyalar que la plataforma Morro de Gos ha realitzat una de les primeres manifestacions, dissabte passat, amb l'assistència de més de 500 persones i per al 6 d'agost hi ha prevista una manifestació en diversos punts de la Comunitat Valenciana, una iniciativa organitzada per Mediterrània.

Els municipis reclamen inversions

Davant aquesta situació, molts són els municipis que reclamen a Costas, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que agiliten les seues aportacions per a frenar l'erosió i la regressió.

De fet aquest divendres acaba el termini per a pernear al·legacions al pla estatal d'actuacions sobre la costa.

Els municipis afectats són Xilxes, Dénia, el Pilar de la Foradada, Meliana, Benitatxell, Sagunt, Elx, Vinaròs, Nules, Tavernes de la Valldigna, Bellreguard, Oropesa, Benissa, Canet, Cabanes i Xàbia.

Pujar