Castellano
POLÍTICA ORPESA

El PSPV-PSOE d'Orpesa demana un espai públic en homenatge al cronista Pedro Ruiz Palomero

El PSPV-PSOE d'Orpesa demana un espai públic en homenatge al cronista Pedro Ruiz Palomero
  • Es busca retre homenatge pòstum al cronista de la localitat

El PSPV-PSOE d'Orpesa ha presentat una proposta en forma de moció que busca retre homenatge pòstum al cronista de la localitat, Pedro Ruiz Palomero. Coincidint amb el primer aniversari de la seua prematura mort, el 15 de desembre, l'agrupació socialista proposa la dedicació d'un espai públic en honor a Ruiz.

La portaveu socialista, Maria Jiménez, defensa aquesta condecoració pel "valuosíssim tresor escrit sobre Orpesa que ens ha deixat com a llegat" i subratlla que "estem en deute amb ell per tota una vida dedicada a preservar la memòria del nostre poble".

Pedro Ruiz Palomero va nàixer a Orpesa el 1953 i va exercir la seua carrera militar i policial en casernes i llocs de comandament de tota la geografia espanyola. Després de la seua jubilació, va dedicar el seu temps i esforços a la preservació i divulgació de la història i tradicions orpesines. La seua herència perdura en obres com els quatre volums de "Sucedió en Oropesa", "Un Castillo sin muralles ni torreones. Asalto y sitio de Oropesa en 1811" o "Virgen de la Paciencia". A més a més, era col·laborador habitual de la revista cultural L’Assalt i va inspirar, a través dels seus llibres, les visites teatralitzades que, durant l’estiu, se celebren pels carrers del nucli antic.

Jiménez defensarà en el pròxim ple de novembre el vot unànime a la seua proposta perquè Orpesa reta homenatge a qui fora durant lustres el seu cronista oficial. Tal com explica Maria Jiménez, la proposta socialista busca no solament commemorar la vida i obra de Pedro Ruiz, sinó també ressaltar la importància de preservar i valorar el llegat històric d'Orpesa. "Esperem que prompte es materialitze aquest reconeixement i el nom de Pedro Ruiz Palomero quede gravat als nostres carrers i immortalitze la seua dedicació i entrega amb la defensa de la nostra història local".

Pujar