Castellano

El PSPV d'Orpesa denuncia les traves que PP, Vox i l'alcaldessa posen a l'oposició

El PSPV d'Orpesa denuncia les traves que PP, Vox i l'alcaldessa posen a l'oposició
  • María Jiménez insta l'equip de govern a respectar el paper de fiscalització de les formacions que no formen part del govern i demana, malgrat la negativa de les dretes, recuperar la regidoria d'Igualtat

La portaveu del PSPV d'Orpesa, Maria Jiménez, ha retret a l'equip de govern conformat per PP, Vox i l'alcaldessa Araceli de Moya pel que considera “una obstrucció deliberada” a la labor de l'oposició en el seu paper de fiscalització. Jiménez ha denunciat que el lliurament de la documentació del ple amb menys de 24 hores d'antelació i la negativa a proporcionar accés als expedients complets representen “una falta de serietat, d'organització i lleialtat amb les formacions que no estan al govern”.

"Aquesta actitud coarta el nostre dret a la informació i ens posa traves per a exercir correctament el nostre paper de regidors", ha declarat la regidora socialista. La portaveu ha criticat la falta de previsió en rebre la informació sobre els punts a tractar “a penes unes hores abans del ple”, convocat hui dijous a les 08.30 hores, la qual cosa considera “inacceptable perquè impossibilita que puguem preparar el ple”. "No pot ser que ens informen dels punts a tractar a les 19.30 hores d'ahir. Demanem a l'alcaldessa que tinga respecte a l'oposició i als milers de ciutadans que ens van confiar el seu vot", ha expressat.

A més de la crítica a la falta de transparència i accés a la informació, el PSPV d'Orpesa, a través de Maria Jiménez, ha defensat que es recupere la regidoria d'Igualtat, eliminada per Araceli de Moya. Jiménez ha instat que es programen activitats i es torne a contractar l'agent d'igualtat per a garantir la continuïtat de les polítiques en aquest àmbit, encara que ha rebut el ‘no’ unànime de les dretes.

En un altre ordre de coses, Jiménez ha celebrat que la proposta del PSPV d'homenatjar pòstumament el cronista de la localitat, Pedro Ruiz, haja sigut recolzada per tots els grups representats al Ple municipal. La proposta contempla dedicar un carrer o plaça en el seu nom com a reconeixement a la seua contribució a la memòria i la història d'Orpesa.

 

Pujar