Castellano

El PSPV critica a l'alcaldessa d'Oropesa per eliminar la bandera LGTBI dels edificis municipals

  • La portaveu socialista lamenta que “en poques setmanes hem passat d’escoltar l’actual alcaldessa que governaria per a tota la gent a invisibilitzar tot el col·lectiu LGTBI”

La portaveu del PSPV d’Orpesa, Maria Jiménez, evidencia el seu malestar pel que entén és “un retrocés en la visibilització i en els drets del col·lectiu LGTBI al nostre municipi”. Jiménez critica que “el pacte de la vergonya” entre Araceli de Moya, PP i Vox incloga el vet a la col·locació de la bandera LGTBI en les façanes dels edificis municipals. “Lamentem que l’alcaldessa que sí accedia a desplegar l’emblema LGTBI a la balconada del consistori en la passada legislatura ara assumisca la tesi de l’extrema dreta i amague els colors de la diversitat per a acontentar els seus socis de govern”. La representant socialista adverteix que “no anem a posar-li les coses fàcils a un govern que nega l’existència d’una part del seu veïnat per un sou mensual”.

En l’agrupació local lamenten que l’equip de govern liderat per Araceli de Moya amb el suport explícit de la dreta i els ultres “convertisquen Orpesa en el laboratori a la nostra província de les polítiques d’odi cap als col·lectius que pateixen més discriminacions i desigualtats“. “En poques setmanes hem passat d’escoltar Araceli de Moya que governaria per a tota la gent d’Orpesa a invisibilitzar tot el col·lectiu LGTBI, amagant la bandera que representa la lluita contra el despreci i per les llibertats”.

“En quatre anys, la regidoria d’Igualtat que també han eliminat de l’organigrama municipal es va fer molta bona faena per a reivindicar i donar visibilitat a les diversitats sexuals i per a combatre les expressions d’odi des de l’arrel”. El pacte de govern preveu l’eliminació de les formacions a estudiants i de les activitats de sensibilització.

“Des del PSPV condemnarem i combatrem qualsevol iniciativa que supose la discriminació de veïns i veïnes i qualsevol imposició d’idearis que ens retrotraguen a l’Edat Mitjana”. “Cap persona més deuria viure dins l’armari ni molts menys tindre por ni vergonya de ser com és”. Jiménez ha parafrasejat el recordat activista LGTBI Pedro Zerolo adreçant-se a l’actual govern orpesí: “en el seu model de societat no caben totes i tots, en el nostre sí que caben vostés”.

Pujar