Castellano

El PSPV acusa a l’alcaldessa d’Orpesa de sucumbir al radicalisme de Vox i defensa les polítiques d’igualtat

El PSPV acusa a l’alcaldessa d’Orpesa de sucumbir al radicalisme de Vox i defensa les polítiques d’igualtat
  • La portaveu socialista, Maria Jiménez, critica l’afany de la líder de Ciudadanos d’aferrar-se en el càrrec “al preu que siga” i la responsabilitza de l’entrada dels ultres a l’Ajuntament

El PSPV-PSOE acusa a l’alcaldessa d’Orpesa, Araceli de Moya, d’encetar la legislatura “convertida en una titella de l’extrema dreta”. La portaveu socialista, Maria Jiménez, recrimina a la representant de Ciudadanos que haja acceptat “punt per punt” les exigències de l’extrema dreta de Vox “per a conservar la poltrona” i que haja procedit a eliminar de l’organigrama municipal la regidoria d’Igualtat i vetar la bandera LGTBI en edificis públics. “Ens estremeix que Orpesa siga pionera a la província en la implantació de polítiques reaccionàries contra els drets i les llibertats de les persones”.

“Sense el mandat del poble, de Moya s’ha convertit en l’alcaldessa de la desigualtat i ha posat el nostre municipi en el mapa de la intolerància”. Hui, continua, “és sens dubte un dia negre per a Orpesa perquè les polítiques retrògrades s’imposen a l’Ajuntament i perquè ni Ciudadanos ni el PP són un dic de contenció davant les pitjors polítiques ultres”.

“En pocs dies hem fet una volta al passat i s’han posat en dubte conquistes socials que ens ha costat molts anys assolir”. Davant això, Jiménez reivindica les polítiques igualitàries i retreu a l’alcaldessa que les arracone i renegue d’elles. “Si no haguera sigut per la lluita per la igualtat, Araceli de Moya ni tan sols podria haver sigut candidata”.

“Ciudadanos es presentava a les eleccions com l’opció regeneradora de la política, però no ha tardat ni dues setmanes en destapar els seus vertaders interessos: els d’omplir les butxaques de l’alcaldessa”. La portaveu socialista afirma que “els orpesins i les orpesines no es mereixen un govern de persones interessades” i responsabilitza de Moya d’aquesta situació. “Una persona que ha ostentat l’alcaldia en els últims dos anys i que ha vist reduïda la seua representació a la mínima expressió a pesar d’haver-se ampliat el nombre de regidors a l’Ajuntament respecte a l’última elecció és un càstig a la seua gestió i deuria, per dignitat, haver-se’n anat a casa i haver deixat governar l’opció preferida pels veïns i veïnes”.

Jiménez confirma que sol·licitarà a l’equip de govern que el pròxim 28 de juny la bandera LGTBI onege a l’edifici consistorial “com a mostra de suport i de tolerància a la diversitat sexual”. “Si ho veten serà una nova mostra més que els reaccionaris tenen la clau de control i que l’advertència de Vox de tirar al fem el col·lectiu LGTBI és una amenaça real a Orpesa”.

La bona labor de la regidoria d’Igualtat

Cal recordar que fins a 2019 no hi havia una regidoria específica per a treballar la igualtat a Orpesa. Seria Maria Jiménez des de l’alcaldia qui canviaria “aquesta anomalia democràtica” amb la constitució de la primera àrea adreçada a promocionar la igualtat i la diversitat. Amb Micaela Bermúdez al capdavant s’han impulsat accions com la formació de professorat en diversitat, tallers de prevenció de la violència de gènere per a l’estudiantat de secundària, cicles de documentals i de teatre infantil per a trencar estereotips i marxes reivindicatives, entre d’altres. “Tot el que hem aconseguit en els últims anys acabarà desmantellat amb l’aval d’Araceli de Moya a Orpesa”.

Pujar