Castellano

El PSOE dona la seua paraula i regenerarà la platja del Morro de Gos d’Orpesa la pròxima legislatura

El PSOE dona la seua paraula i regenerarà la platja del Morro de Gos d’Orpesa la pròxima legislatura
  • La candidata al Congrés, Susana Ros, afirma que els estudis previs estan en marxa: “serem insistents perquè s’escurcen els terminis per a començar els treballs com abans”

MÉS FOTOS
El PSOE dona la seua paraula i regenerarà la platja del Morro de Gos d’Orpesa la pròxima legislatura - (foto 2)

La cap de llista al Congrés pel PSPV-PSOE de Castelló, Susana Ros, s’ha compromés a que abans d’esgotar el pròxim mandat s’hagen materialitzat a Orpesa els treballs d’estabilització de la platja Morro de Gos. Ros ha donat la seua paraula en una trobada de la candidatura i de la portaveu socialista al municipi, Maria Jiménez, amb la plataforma de veïns per la regeneració de la costa. A peu d’arena han constatat l’estat de regressió que ha patit la famosa platja després del temporal Glòria. La candidata socialista ha afirmat que des de la direcció de Costes “ja hi ha moviment” i s’han donat les ordres per a elaborar l’estudi que determinarà les actuacions a fer al llarg de la zona afectada.

La representant del partit del puny i la rosa ha explicat que “en molts casos s’ha tardat fins a una dècada en iniciar els tràmits burocràtics, com a Almenara o Nules”, dos casos “extrems” que no es repetiran a Orpesa, ha apuntat. “Amb el PSOE a La Moncloa s’ha inclòs la problemàtica orpesina en el full de ruta del Ministeri per a la regeneració de la costa mediterrània”. “Serem insistents perquè s’escurcen els terminis i les màquines s’instal·len a Morro de Gos per a fer retrocedir la línia de mar al lloc que li correspon”.

Per la seua part, la portaveu del PSPV a Orpesa, Maria Jiménez, ha assegurat que “des de l’Alcaldia vam ser capaços de posar en l’agenda del Govern central la recuperació de Morro de Gos”. Ara l’objectiu és “accelerar la tramitació per a recuperar el territori que és nostre i que tanta economia genera a la nostra localitat”. Jiménez ha promés que “continuarem sent reivindicatius perquè les demandes d’Orpesa es complisquen”.

Millores a l’N-340

Posteriorment, la candidatura socialista, representada també pels candidats al Congrés i al Senat Artemi Rallo i Eva Redondo, s’ha desplaçat a l’entorn de l’N-340 per a conéixer tots els detalls del pla de reconversió del vial enllestit pel Ministeri de Transports per integrar la carretera en l’entramat urbà. El Govern central dedicarà 19 milions d’euros en la remodelació de ‘la nacional’, on es preveu la construcció de rodones per a distribuir més eficaçment el trànsit i l’eliminació dels punts perillosos on s’han quantificat nombrosos accidents en els últims anys.

Pujar