Castellano

Polèmica pel bou embolat d'Orpesa: "Els animals mentre treballen són feliços i exerceixen la seua condició"

Polèmica pel bou embolat d'Orpesa: "Els animals mentre treballen són feliços i exerceixen la seua condició"

  Els festejos taurins estan en el centre del debat públic. Tota una tradició de la Comunitat Valenciana en el punt de mira dels animalistas per la situació en la qual els astados concorren als festejos taurins.

  Una de les últimes polèmiques ha tingut lloc en el municipi castellonenc d'Oropesa, on Pacma va denunciar el juliol passat que un bou embolado es va desplomar contra el piló de la plaça de bous en el Concurs Nacional d'Emboladores durant les festes de Sant Jaume.

  Va ser el propi Pacma qui va gravar el vídeo, en el seu habitual 'tour' per les poblacions espanyoles amb el qual documenta els festejos taurins per a denunciar situacions de dolor per als animals.


  Ara, la Unió d'Emboladores ha contestat en un comunicat les "alarmants i desafortunades falses notícies per part d'alguns xicotets grups acomodats en la societat i institucions públiques, que a força de falsejar, manipular i autodenominar-se animalistas, quan més aviat i sobre la base de la realitat dels seus actes, són clars pretendents a intents d'extermini d'animals amb totes les seues línies de races i famílies, els seus drets i sobretot les seues condicions i instints naturals de vida".

  "Després de posar-nos en contacte amb elganadero Germán Vidal, tot feia pensar a una nova falsa de Pacma. Parlem amb els sis representants de les quadrilles d'Emboladores que van participar en el concurs nacional d'Emboladores d'Oropesa, amb el propi Ajuntament de la localitat, amb la seua Alcaldessa Donya Araceli De Moya Sancho, amb el Director del festeig (policia local de la població) i amb el veterinari de la ramaderia que cuida i atén en la finca als bous que van ser embolados en el concurs. Res del que diu Pacma té ni el més mínim sentit, excepte el titular i una fotografia amb el bou en el sòl després de pegar-se un colp durant la seua lídia contra el piló", lamenten.

  Per això, els emboladores demanen al partit animalista "que deixen de fer d'una activitat totalment regulada en tota la Península i multitud de països de tot el món una manera de buscar els seus interessos personals, ingressos econòmics i suports que reben d'empreses internacionals i milionàries, empreses amb tot el referent a la domesticació d'animals en general (menjars, robes, medicaments, un sense fi de productes Disney i humanització d'un animal siga com siga el seu origen)".

  "Estem cansats de veure des de fa anys, com és el modus operandi d'aquestes persones, que s'aprofiten del més mínim accident d'un animal per a vendre falses i manipulades notícies, en les quals mostren una falta de respecte i una burla cap al propi animal i la seua existència", indiquen en el seu comunicat.

  "S'intenten manipular unes certes imatges o casos buscant un gest en contra de la vida i activitat d'un bou brau", manifesten els taurins, que consideren que "en el segle XXI on el Bou Brau és més rei i hi ha més cura en els festejos populars que mai. Res es queda a l'atzar en un festeig popular taurí, excepte per descomptat i com en tot en la vida els accidents i a més tenint en compte la imprevisibidad de l'activitat".

  A més, els taurins afirmen que s'han posat en contacte amb Germán Vidal "per a posar-li cara i nom a aquest magnífic exemplar que pastura en la finca El Mas en el terme municipal de Cabanes (Castelló) i l'excel·lent atenció que cada dia, rep dels seus cuidadors per a estar en perfectes condicions físiques i afrontar la temporada com qualsevol atleta o qualsevol persona en la seua vida laboral".

  "El bou número 16, amb el guarisme 9, està en perfectíssimes condicions en la finca, per a tornar a actuar durant l'any on les seues virtuts, qualitats i forma física li permeten estar a l'altura de la seua condició de bou brau" indiquen des de l'Associació d'Emboladores, que afig que "les persones no triem treballar per a sobreviure, altres animals tampoc, i mentre treballen són feliços i exerceixen la seua condició".

  Pujar