Castellano

La platja de Morro de Gos d'Oropesa guanyarà més espai d'arenal però es queda sense servicis

Morro de Gos, Orpesa
Morro de Gos, Orpesa
  • Els veïns d'esta zona del litoral de Castelló porten quatre anys reclamant la regeneració de la seua platja

Amb la temporada estival molt a la vora, encara que els primers turistes començaran a arribar als municipis del litoral valencià amb la Setmana Santa i la Pasqua, és moment d'analitzar l'estat de les platges.

Una de les platges més reivindicatives és la de Morro de Gos, a Oropesa, l'associació del qual està sent molt activa i porta anys reclamant la regeneració de la platja, el tancament de la Illeta i la modificació de la Llei de Costas.

Esta última sembla estar més a prop després de l'última resolució judicial del Tribunal Suprem que frena el Reial decret del Govern d'Espanya per ometre el tràmit de consulta pública, la qual cosa dona un respir a propietaris i ajuntaments, que confien que esta resolució de l'alt tribunal servisca per a modificar la llei.

En el cas d'Oropesa, la platja de Morro de Gos es quedarà este estiu sense servicis d'ombrel·les, gandules, motos, patinets o massatges, però "tindrem més espai d'arenal", assenyalen des de la plataforma Morro de Gos.

Pel que respecta al tancament de la Illeta, l'Ajuntament abordarà l'estudi de regeneració i s'ha compromés al tancament de la Illeta, encara que des de la plataforma no confien en els terminis perquè "les exigències d'estudi d'impacte mediambiental, tant d'organismes autonòmics com nacionals, són moltes i costoses".

Amb tota probabilitat el mes vinent d'octubre estarà acabat l'estudi de regeneració del litoral, després es realitzarà l'estudi ambiental, per la qual cosa els terminis poden continuar dilatant-se. "Molts pobles han tardat deu o més anys per a arribar a això", assenyalen.
Cal assenyalar que este estudi s'ha adjudicat a la mateixa empresa que s'encarrega de l'estudi de l'Ajuntament d'Oropesa.

Pujar