Castellano

Orpesa dóna veu a les dones que van viure la Transició amb una exposició a la Torre del Rei

Orpesa dóna veu a les dones que van viure la Transició amb una exposició a la Torre del Rei
  • La mostra, que contribueix a enfortir la memoria col·lectiva, es pot visitar els dissabtes d’aquest mes de maig en horari de matí

L'Ajuntament d'Orpesa, a través de les regidories de Cultura i Igualtat, ha programat aquest mes  l'exposició ‘Mujeres de la Transición’, una mostra comisariada per les professores de la Universitat d'Alacant Mar Esquembre i Mónica Moreno. Aquesta exposició mostra experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual.

Tots aquells interessats a visitar-la poden fer-ho aquest mes de maig, en concret els dissabtes al matí en l'emblemàtica Torre del Rei, en horari d'11.00 a 13.30 hores. Es tracta d'una mostra que pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents i recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola.

Amb aquesta iniciativa “s’aconsegueix integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual”, segons explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero. Per part seua, la edila d'Igualtat, Micaela Bermúdez, recalca “la importància de posar-li cara a les dones que han contribuït a instaurar l'actual sistema democràtic que tenim per a aconseguir la igualtat real entre homes i dones”.

Cal destacar que aquesta mostra, que s’inaugura aquest dissabte, és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d'investigació que ha comptat amb la col·laboració de l'Arxiu de la Democràcia, del Museu de la Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis sobre la Dona i Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant.

Pujar