Castellano

Oropesa no pot més: “Si no tanquen la Illeta, no tindrem platja aquest estiu”

Oropesa no pot més: “Si no tanquen la Illeta, no tindrem platja aquest estiu”
  • La plataforma Morro de Gos organitza una nova concentració enfront del Ministeri aquesta setmana: “S'aveïna un estiu calentito”

“S'aveïna un estiu calentito”. Així de contundents s'han mostrat des de la Plataforma Morro de Gos en el comunicat emés per a avisar de la nova concentració a Madrid enfront del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Es tracta d'una altra més de les mobilitzacions organitzades des de la plataforma que està prevista per a aquest dimecres 17 de maig a les 12.00 hores.

D'aquesta manera, l'entitat social torna a la càrrega per a exigir al Govern el tancament de la Illeta perquè “si no tanquen la Illeta, no tindrem platja aquest estiu”.

“No ens rendirem”, asseguren, perquè “no hi haurà platja aquest estiu i s'aveïnen accions més contundents”. I és que el tancament estava previst per a abans de Setmana Santa i a poc més d'un mes per a l'estiu, no hi ha novetats encara.

En un comunicat, Morro de Gos ha explicat que “hem estat esperant fins a l'últim moment per a veure si aconseguíem tindre data per al tancament del canal de la Illeta i ha sigut impossible”, un document que segueix a l'espera que la Subdelegació de Medi Ambient emeta un informe mediambiental per a procedir al tancament. Malgrat que “és esgotador” però “no pensem cedir i rendir-nos. Això és el que busquen i no ho trobaran. Com ja vam dir, fins que no hi haja data per escrit i certesa absoluta que es tancarà, no pararem”.

Cal assenyalar que la setmana passada va ser la primera concentració enfront del Ministeri, en la qual no van faltar ombrel·les, hamaques i flotadors perquè la seua protesta fora més visible.

Què és la Illeta?

L'any 1995, i amb l'objectiu de frenar la regressió de la platja de Morro de Gos, es va construir una barrera de blocs de pedra que unia aquesta illa amb la punta del cap, la qual cosa permetia fer de barrera i frenar la pèrdua d'arena.

El corrent de la mar és de nord a sud, per la qual cosa, en instal·lar una barrera, l'arena s'acumula contra aquesta. Un fenomen que és ben visible al nord de tots els ports del territori valencià.

Pujar