Castellano
25-N

Oropesa programa un 25-N per a “sacsejar consciències” entre la població

Oropesa programa un 25-N per a “sacsejar consciències” entre la població
  • La Regidoria d'Igualtat organitza classes de defensa personal, la marxa nocturna i una gimcana per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

MÉS FOTOS
Oropesa programa un 25-N per a “sacsejar consciències” entre la població - (foto 2)

Oropesa ja ha presentat la programació per al 25-N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb la qual l'equip de govern vol tenyir de morat la localitat costanera del 22 al 26 de novembre.

La regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, ha animat “a tota la ciutadania a participar, perquè hem confeccionat una programació per a tots els gustos i edats, així com per al públic familiar”.

Aquest divendres 25 de novembre serà la jornada central de la programació. A les 18.00 hores, enfront de l'Ajuntament serà l'eixida de la quarta marxa nocturna contra la violència de gènere.

Aquesta activitat comptarà amb un recorregut de 2,5 quilòmetres pel centre del municipi que estarà precedit de la lectura del manifest i un micro obert a la ciutadania. En l'acte participaran representants de l'institut, així com oropesinos d'algunes associacions.

Bermúdez confia que la ja tradicional marxa que Orpesa celebra cada any per aquestes dates i amb la qual es tiny de morat cada racó del municipi siga d'allò més “multitudinària”. I és que “el poble d'Oropesa és un municipi que rebutja la violència de gènere, per la qual cosa hem d'eixir al carrer per a alçar la veu contra aquesta xacra”.

Cinefórum: ‘L'habitación’

La primera de les activitats arriba el 22 de novembre amb una sessió de cinefórum en la qual es projectarà la pel·lícula ‘L'habitación’, a les 18.00 hores en el saló de plens de l'Ajuntament. Es tracta d'una cinta “molt dura amb la volem fer visible la violència sexual, sacsejar consciències entre la població i realitzar una anàlisi”, avança Bermúdez.

Curs de defensa personal

Així mateix, del 24 de novembre i fins al 30 de desembre se celebrarà un curs intensiu de defensa personal que tindrà lloc en la seu de l'associació Aficrom, en horari de demà, i en el poliesportiu Carlos Taulé, per al grup de la vesprada. Totes aquelles persones interessades poden inscriure's, a partir dels 12 anys, a través del correu electrònic ‘igualdad@oropesadelmar.es’.

Gimcana per la no violència i punt d'amor

Així mateix, el dissabte 26 de novembre, la plaça Major acollirà, a partir de les 10.30 hores, una de les novetats del programa d'enguany. I és que els més xicotets i joves, juntament amb els seus familiars, podran sumar-se a una gimcana, que comptarà amb diverses activitats per al públic infantil i juvenil, així com acostar-se al Punt d'Amor. Una jornada familiar en la qual, a través de joc, es projectaran valors, com el bon tracte i la igualtat. Cal destacar que totes aquestes activitats es complementen amb els tallers d'educació afectiu-sexual i de prevenció de violència de gènere que es desenvolupen en els col·legis i l'institut, així com les campanyes de prevenció organitzades amb motiu de les festes patronals del municipi.

Pujar