Castellano

Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa

Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa
  • Un riu de 600 manifestants s'ha acostat fins a l'arenal més famós del municipi

Els veïns de la platja de Morro de Gos d'Oropesa han tornat a manifestar-se aquest dissabte a la vesprada en defensa de la regeneració de l'arenal, que es troba actualment molt degradat per la pèrdua constant d'arena.

En aquesta ocasió, la Plataforma en Defensa de Morro de Gos ha allargat la protesta, portant-la fins a la veïna paia de la Conxa, la més famosa i turística del municipi, en un intent de conscienciar als residents i estiuejants de l'altra zona del problema que té Oropesa en la costa.

“La platja Morro de Gos és de tots i per a tots”, expliquen des de l'associació, que recorda que el problema de la costa és compartit i “és un problema de tots”.

Així, sis centenars de persones han tornat a recórrer entre càntics i xiulets tot el passeig marítim del municipi, per a reclamar una solució integral a la platja, passant en primer lloc per etern tancament de la Illeta per a evitar l'eixida dels sediments.

Mentrestant, això sí, expliquen que l'Ajuntament “ha aconseguit que Costas li deixe recollir arena de la zona nord prop de la desembocadura del Chinchilla i la porte a les zones més crítiques, on ja només cap una fila d'ombrel·les”. Una solució temporal, fins que l'aigua es torne a portar l'arena, però que permetrà continuar la temporada estival amb més comoditats a partir de la setmana que ve.

“Costas actua, les platges no són teues” i “Arena, espigons, volem solucions” han tornat a ser algunes de les consignes que han sorprés els estiuejants que passen l'estiu en aquesta setmana de temporada alta a Oropesa, al pas d'un riu de manifestants, als quals s'ha sumat aquesta vegada l'alcaldessa Araceli de Moya.

El calendari de manifestacions

La plataforma Morro de Gos porta anys exigint la regeneració urgent del litoral amb manifestacions enfront del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i amb un ampli calendari de mobilitzacions previstes, també, per a enguany, que queda de la següent manera:

  • Dissabte 5 d'agost: 19.30 hores.
  • Dijous 10 d'agost: 11.00 hores enfront de Costas a Castelló.
  • Dissabte 12 d'agost: 19.30 hores.

Des de Morro de Gos lamenten que la Illeta no estiga tancada, malgrat prometre's per a fa ja 8 mesos, i que la platja estiga pràcticament desapareguda, i és que hi ha zones amb tot just uns metres per a col·locar les tovalloles.

La pròxima mobilització està prevista el 5 d'agost i s'iniciarà a les 19.30 hores a l'Hotel Koral de la localitat, on es tornarà a congregar la ciutadania oropesina en un recorregut que conclourà en la plaça Mallorca.

MÉS FOTOS
Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa - (foto 2)
Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa - (foto 3)
Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa - (foto 4)
Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa - (foto 5)
Morro de Gos estén la seua protesta a la platja de la Conxa d'Oropesa - (foto 6)
Pujar