Castellano

Denuncien un atac a un mural feminista en un col·legi d'Oropesa

Denuncien un atac a un mural feminista en un col·legi d'Oropesa
  MÉS FOTOS
  Denuncien un atac a un mural feminista en un col·legi d'Oropesa - (foto 2)

  El PSPV i Compromís a Oropesa han denunciat l'acte vandàlic contra un mural feminista en el col·legi La Mediterrània municipi.

  "L'obra artística, que ja va ser esborrada fa mesos per Vox i repintat per la comunitat escolar, ha despertat hui vandalizada i amb un missatge habitual de l'extrema dreta que renega de la igualtat: fora adoctrinament a les aules", expliquen els socialistes, que critiquen que "l'extrema dreta llance els seus missatge d'odi, altere als seus cadells i vandalicen els nostres espais públics”.

  Els socialistes han expressat el seu total suport a la direcció del centre educatiu i a l'alumnat pel seu compromís amb una Orpesa lliure i igualitària. “El mural feminista és un símbol de la lluita per la igualtat i la llibertat i no permetrem que ningú el silencie. Farem costat a la comunitat escolar perquè es restituïsca”.

  "Han sigut persones anònimes les que han vandalizado el mateix mural que molesta a una part de la societat que no vol que es pense, que es pinte i que s'expresse en total llibertat”, ha lamentat la diputada autonòmica de Compromís, Vero Ruiz.

  Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Orpesa, David Ribes, ha lamentat les pintades. “Per desgràcia Vox ha posat en el punt de mira els murals del col·legi quan la regidora els va esborrar en ple estiu, però la decisió del claustre del professorat i el consell escolar de tornar-ho a pintar, sembla que no ha agradat a alguna gent que opina diferent i que, amb este argument, no volen que es mostren els valors de la igualtat i el feminisme, més presents que mai en la nostra societat”.

  Pujar