Castellano

Compromís exigeix la restitució del mural per la igualtat eliminat al CEIP La Mediterrània d’Orpesa

Compromís exigeix la restitució del mural per la igualtat eliminat al CEIP La Mediterrània d’Orpesa
  • Ribés (Orpesa): “PP, Cs i Vox han donat suport a la política censora de la regidora d'Educació”

  • Fajardo (Diputació): “Demanem que es restituïsca el mural al llarg del curs acadèmic amb la participació activa de l'alumnat de La Mediterrània”

Compromís per Orpesa ha presentat al ple celebrat aquest matí, conjuntament amb el PSOE, una moció per a reprovar l'actitud de la regidora d'Educació d’Orpesa, Andreea Iliescu, per haver exigit tapar els murals per la igualtat del CEIP La Mediterrània, en contra del criteri del centre i la comunitat educativa. A més, la proposta exigia la restitució dels murals per la igualtat esborrats.

Malauradament, “PP, Cs i Vox han donat suport a la política censora de la regidora d’Educació i han rebutjat la nostra proposta”, lamenta el regidor i portaveu de Compromís a Orpesa, David Ribés.

Ribés ha condemnat que “la política educativa del govern local es base a imposar una ideologia excloent i posar-se en contra de les direccions dels centres del poble”. “La regidora d'Educació va ordenar tapar el mural per la igualtat que els alumnes del col·legi La Mediterrània van pintar al pati, en un exercici de censura contra la llibertat d'expressió impropi d'un règim democràtic”, remarca.

Moció al Ple de la Diputació

El Grup de Compromís a la Diputació de Castelló, en una moció conjunta amb el PSOE, traslladarà el pròxim dimarts aquestes mateixes exigències a la institució provincial: Condemnar els fets ocorreguts i sol·licitar la restitució dels murals per la igualtat al centre d’Orpesa.

La diputada Maria Fajardo, subratlla: “​No ens podem quedar callades enfront a l'atac contra la igualtat per part de l’ultradreta. Condemnem l'eliminació d'aquesta obra i demanem que es restituïsca al llarg del curs acadèmic amb la participació activa de l'alumnat de La Mediterrània". “No cedirem ni un pas al masclisme”, conclou.

Pujar