23 d’octubre de 2020 23/10/20

Cafè Quijano serà el cap de cartell de les festes patronals d'Orpesa

Cafè Quijano serà el cap de cartell de les festes patronals d'Orpesa  - (foto 1)
  • Els lleonesos actuaran l'11 d'octubre per un preu de 10 euros l'entrada anticipada, 15 en taquilla. El cartell musical ho completa Maldita Nerea, que tocarà el 12 d'octubre i l'accés serà gratuït

MÉS FOTOS
Cafè Quijano serà el cap de cartell de les festes patronals d'Orpesa  - (foto 2)
Cafè Quijano serà el cap de cartell de les festes patronals d'Orpesa  - (foto 3)

Orpesa es prepara per a les seues festes patronals. Del 29 de setembre al 14 d'octubre se celebren les festes en honor a la Verge de la Paciència, enguany especialment destacades ja que actuaran Cafè Quijano i Maldita Nerea en la localitat castellonenca.

Així, Cafè Quijano tocarà l'11 d'octubre a les 23:00 en la carpa multiusos. L'entrada anticipada costa 10 euros i en taquilla tindrà un preu de 15 euros. Els lleonesos Manuel, Oscar i Raúl faran sonar en Orpesa temes tan coneguts com La Lola. Però no seran els únics que ens faran ballar: Maldita Nerea també actuarà en les festes patronals. Els murcians actuaran l'endemà, el 12 d'octubre, a les 23:30. Ho faran en el recinte multiusos i l'entrada serà gratuïta.

Les festes en honor a la Verge de la Paciència es presenten així amb propostes molt interessants encara que ni des de lluny són les úniques. El tret d'eixida es dóna aquest últim cap de setmana de setembre amb la presentació de la Reina i Dames d'Honor 2018 així com amb la celebració d'una carrera popular i un concert de bandes.

Durant la setmana de l'1 d'octubre s'aniran succeint els actes encara que el potent arriba el cap de setmana amb el pregó de les festes, que tindrà lloc el dissabte 6 d'octubre a les 17:00. Posteriorment tindrà lloc la solemne processó de baixada de la imatge de La nostra Senyora la Verge de la Paciència a l'Església Parroquial de Sant Jaime.

El diumenge 2 d'octubre és el dia gran i per a la jornada hi ha preparades multitud d'activitats. A primera hora del matí tindrà lloc una concentració de vehicles antics en l'aparcament junt oficina de Turisme, al que li seguirà el tradicional volteig general de campanes a les 11:00 i, mitja hora després, la Missa Solemne en honor a la Patrona. A la vesprada, a les 18:00 els veïns d'Oropesa pujaran en Processó i faran la tradicional Ofrena a la Verge de la Paciència.

El dilluns 8 d'octubre continuaran les activitats amb despertà de xaranga, paelles o sopar de sobaquillo entre uns altres. I el dimarts 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, se celebraran diversos actes en honor al dia dels valencians.

A més, des d'aqueix dia i al llarg de tota la setmana, tots els matins hi ha una cita amb els bous. A les 8:00 tindrà lloc el tancament de bous a l'estil oropesí i un altre a les 13:00. cal destacar que els tancaments d'Orpesa són un acte ineludible durant les festes de la localitat i de fet estan declarats Festa d'Interès Turístic Provincial.

Cinc segles d'història

Fent una mica d'història, ens remuntarem al 25 de setembre de 1619, data en la qual un assalt dels pirates berberiscos provinents del nord d'Àfrica, sorprèn tràgicament a la vila d'Oropesa. El resultat seran nombrosos morts, un poble arrasat i l'església destrossada. Van trencar altars i la Verge del Rosario va quedar reduïda a una infinitat de miques.

El Conde Cervelló, senyor d'Oropesa, va arreplegar tots i cadascun d'ells i els va portar al Convent de les Carmelites Descalces de València. És allí on canvia el seu nom , després del pacient i laboriós treball d'aquelles monges, al de Verge de la Paciència.

Després de 345 anys, el 3 d'octubre de l'any 1964 i després de llargs tràmits, la imatge de la Verge de la Paciència torna a Orpesa. La població celebra les festes patronals en el mes d'octubre, sent el dia de la festa major el primer diumenge del mes.

Pots veure el programa complet de festes ACÍ.

Pujar