Castellano

Oriola obri el seu Any ‘Hernandiano’ més especial

Oriola obri el seu Any ‘Hernandiano’ més especial

  La figura de Miguel Hernández sempre és un referent, més si cap en la seua localitat d'origen, Oriola. Les celebracions en el seu honor ocorren any rere any com una mostra de l'afecte que el municipi i la província d'Alacant té a un dels seus fills predilectes. Però enguany, tot açò serà encara més especial, més poètic.

  En aquest 2017 es compleixen 75 anys de la mort del poeta i l'Ajuntament d'Oriola ha preparat un Any Hernandiano amb un calendari d'actuacions que respira cultura per tots costats. Aquesta vesprada tindrà lloc l'acte d'obertura amb la presència del director de l'Institut Cervantes, Juan Manuel Bonet, i una mostra d'allò més representatiu del teixit cultural i social oriolà i alacantí.

  L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, ha destacat la importància de la col·laboració de l'Institut Cervantes en aquesta edició de l'Any Hernandiano, una institució amb seus arreu del món i amb objectiu principal de la divulgació i l'estudi de la llengua castellana.

  Bascuñana ha informat que tenen previst realitzar activitats en honor a Miguel Hernández per diferents delegacions mundials de l'Institut Cervantes, ja que la seua figura pot “valorar-se com a defensa de la llengua castellana que ens uneix a tots a tot el món”.

  Encara que l'arrencada oficial tinga lloc aquesta vesprada a partir de les 20 hores en el Claustre Universitari de Santo Domingo, l'alcalde ha assenyalat que, a través d'activitats fora del programa, la celebració d'enguany ja s'està vivint en cada carrer de la ciutat. “Al final fem coses tot l'any amb l'objectiu de sentir i viure el que va ser la figura de Miguel Hernández”, ha ressaltat.

  Bascuñana ha fet una crida als alacantins perquè visiten Oriola i s'impregnen “de la cultura en el seu més ampli sentit, des de la faceta de l'escriptura poètica, fins a la musical i la pintura”.

  “Oriola té uns racons especials, plens dels sentiments i de la sensibilitat de Miguel Hernández” i tot açò, podran sentir-ho “en primera persona”, ha valorat.

  Malgrat l'extensa programació que es presentarà aquesta vesprada, el calendari segueix obert a causa de “l’al·luvió d'ofertes i suggeriments” que estan arribant al consistori, segons ha detallat l'alcalde. Per açò, ha augurat que les activitats puguen allargar-se, fins i tot, fins al pròxim mes de març de 2018.

  Per la seua banda, el director de l'Institut Cervantes ha assegurat que des de la seua entitat treballaran per a “difondre l'obra de Miguel Hernández al costat d'aquelles institucions que batallen perquè seguisca sent el poeta universal”.

  Pujar