Castellano

Estafa a Orihuela: una dona va estafar més de 8.000 euros a persones amb pocs recursos econòmics

Estafa a Orihuela: una dona va estafar més de 8.000 euros a persones amb pocs recursos econòmics
  • Va fer de "mula" per a presumptes estafes comeses en internet i va denunciar que estaven usant el seu compte bancari quan va saber que estava sent investigada

Agents de la Policia Nacional han detingut a una dona com a presumpta autora d'una simulació de delicte en descobrir-se que havia denunciat moviments fraudulents en un compte bancari al seu nom dels quals finalment es va demostrar que s'havia beneficiat en haver fet de "mula" per a presumptes estafes comeses en internet, obtenint un benefici superior als 8.000 euros.

La investigació dels fets es va iniciar sobre el mes de maig, quan la detinguda va interposar una denúncia com a víctima d'un delicte d'estafa, manifestant que sobre el mes d'abril havia obert un compte bancari en la qual, posteriorment, segons la pròpia entitat s'havien produït una sèrie de moviments bancaris que pogueren ser fraudulents, així com que la targeta bancària vinculada al compte l'havia extraviada amb el número PIN apuntat en una de les seues cares, del que també va dir que no s'havia adonat. Segons sembla, l'entitat bancària li va dir que altres entitats estaven reclamant diversos pagaments. No obstant això, va dir no haver patit cap perjudici econòmic, ja que ella no havia ingressat gens de diners en el compte.

De les investigacions es van fer càrrec els agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria d'Orihuela, els qui van descobrir signes que possiblement la denúncia era simulada i que la denunciant volguera ocultar un altre possible fet.

Així les coses, després d'analitzar tota la informació rebuda de l'entitat bancària, van poder comprovar, en primer lloc, que el compte reflectia més de 40 moviments entre; ingressos, transferències, càrrecs, retirades i altres moviments d'efectiu, per un total de 8.239 euros. Aquests moviments bancaris, procedien des de diferents punts de la geografia nacional, com Madrid, Huelva, Sevilla, València, Barcelona, Cadis, Biscaia, Còrdova i Alacant. Posteriorment, des d'aquest compte, s'havia transferit gran part d'aquests diners rebuts a altres dos comptes.

Els agents, van focalitzar la investigació sobre aquests dos comptes descobertes, revelant com a resultat que estaven a nom de la pròpia denunciant dels fets, així com que hi havia moviments bancaris a favor d'una empresa especialitzada en el sector dels anuncis per a la publicació d'anuncis a través d'internet.

Aquesta nova troballa, va portar als investigadors fins a la vertadera fi de tals operacions bancàries que no era un altre que el descobriment d'una trama criminal que oferia crèdits i préstecs personals de diners ràpids en pàgines web, dirigit a persones amb problemes econòmics a nivell nacional.

D'aquesta manera, els investigadors, van concloure que l'arrestada presumptament havia obert el compte bancari fer de "mula" en una trama dedicada a la comissió d'estafes i blanqueig de capitals derivats d'aquests il·lícits crediticis, de fet, la detinguda ja estava sent investigada per un Jutjat d'Instrucció de Sevilla, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa, com a membre d'una xarxa criminal internacional on feia la funció de "mula", rebent ingressos d'efectiu en els seus comptes que posteriorment derivava a unes altres, obtenint un percentatge que podria oscil·lar entre el 10% i el 20% de les quantitats rebudes, sent significatiu el concepte observat en alguna d'aquestes transaccions pels agents com ara "propi", "meu", "salari" o "enviament de diners".

Quant al delicte que se li va imputar, segons l'atestat policial, la detinguda degué interposar la seua denúncia quan va ser conscient que estava sent investigada per diverses unitats policials, amb la finalitat d'intentar eludir futures responsabilitats.

L'arrestada, una dona de 45 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i nascuda a Colòmbia, sense antecedents previs, va ser posada en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, pendent de ser citada per a comparéixer en seu judicial.

Una trama delincuencial que s'aprofita de persones amb serioses dificultats econòmiques

En temps de crisis, afloren en les pàgines web anuncis que ofereixen préstecs a baix interés per a captar a les seues víctimes, persones amb seriosos problemes econòmics als qui, mitjançant l'engany, els sol·liciten una xicoteta quantitat de diners, moment en el qual aporten el compte bancari de la "mula" on s'ha de fer l'ingrés, no rebent el ciutadà després els diners del préstec sol·licitat. Seguidament, la "mula" transfereix els diners a altres comptes i es queda amb el seu percentatge estipulat, component el nivell més baix i exposat de l'organització criminal, generalment de baix perfil econòmic també.

Des de la Policia Nacional, es recomana als ciutadans, desconfiar d'aquesta mena de crèdits ràpids d'aconseguir que solen publicar-se en les pàgines web d'anuncis de venda d'articles i que manquen de qualsevol suport fiable, on possiblement estan sent víctimes d'un delicte d'estafa, davant la qual cosa, s'aconsella interposar denúncia en una Comissaria de Policia perquè s'investiguen els fets.

Pujar