Castellano

La Conselleria d'Habitatge manté obert el termini de presentació de sol·licituds per al lloguer de 36 habitatges a Oriola

  La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), manté obert el termini de presentació de sol·licituds per al lloguer de36 habitatges de propietat situades al carrer Otelo, 1 d'Oriola, fins que es completen els habitatges vacants.

  La promoció està composta per 36 habitatges de dos i tres dormitoris, algunes tipus dúplexs. Totes elles tenen plaça de garatge i algunes traster. A més, una està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Els preus del lloguer se situen entre els 242 euros i els 306 euros mensuals, més despeses de comunitat.

  En 2011, l'Institut Valencià d'Habitatge (IVVSA), hui en dia EVha, finalitzava aquest edifici d'habitatges que fins ara havia estat buit. Per a possibilitar la seua comercialització, ha sigut necessari realitzar una sèrie d'actuacions que han suposat una inversió de 140.000 euros. En aquests anys l'edifici havia sigut objecte de diverses incidències, com a assalts, robatoris de material, actes vandàlics o la deterioració pròpia de la falta de manteniment.

  Les persones interessades poden accedir a tota la informació en la web de EVha i hauran de presentar la sol·licitud acompanyada de la documentació pertinent en la seu de EVha a Alacant (carrer Girona, 4) o a través de l'Ajuntament d'Oriola.

  En l'assignació d'aquests habitatges es tindrà en compte l'aplicació d'uns criteris socials que prioritzen als col·lectius que tenen majors dificultats per a accedir a un habitatge.

  Aquesta nova forma d'assignar els immobles és el resultat de la Resolució del 16 de juny de 2017 de la Conselleria d'Habitatge per la qual es van aprovar els criteris d'accés en règim d'arrendament als habitatges de protecció pública propietat de EVha.

  Per tant, a més de complir els requisits establits per a residir en un habitatge protegit, es prioritza a: víctimes de violència de gènere; persones afectades per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament del lloguer; persones amb discapacitat; famílies amb menors; aquells que residisquen en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles; famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels seus ingressos de la unitat; menors de 35 anys o majors de 60 anys, així com sol·licitants que es veuen obligats a desplaçar-se per motius laborals.

  A mitjan de 2015 Oriola comptava amb un centenar d'habitatges propietat de EVha que continuaven buides durant anys perquè el preu d'adquisició era molt elevat per a les necessitats de les famílies. Després d'una reducció de preus, en 2017 es van posar a la venda més de 60 habitatges i es van aconseguir mobilitzar pràcticament totes.

  Oriola és un exemple d'impuls de mesures d'accés a l'habitatge protegit, principalment amb una política de preus adaptats a l'economia de les famílies i no subjecta als vaivens del mercat immobiliari.

  Pujar