elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

9 d’Octubre, dia dels valencians

    El 9 d'Octubre el Poble Valencià, en el seu conjunt, celebra la creació del Regne (cristià) de València, i ho diguem entre parèntesi perque ja abans de Jaume I existia Poble Valencià.

    Hui, en l'any 2017, els valencians tenim molts reptes per davant que cal que afrontem junts, sense divisions. El finançament, les infraestructures, el nostre benestar, la nostra vertebració. Cal que, junts, tinguem una veu pròpia. Ja està bé que de la nostra terra siga moneda de canvi, de uns i altres, de Madrid i Barcelona. Els valencians tenim la nostra pròpia història, la nostra pròpia idiosincràsia, i sobre tot, la nostra pròpia voluntat.

    La voluntat dels valencians, expressada a través del nostre Estatut d'Autonomia, amb els nostres signes i símbols, amb la nostra llengua i les nostres normes. Reflexionem i fem-nos respectar. Quan el mal ve d'Almansa a tots alcança, i també quan ve de Tramuntana.

    Fem-nos respectar i no fem fronts injustos front a ningú. Deguem ser un Poble obert, negociador, acollidor i modern.

    Els valencians hem de saber tancar ferides, i reivindicar-nos com a societat única en el món, de Vinaròs a Pilar de la Hoadada, de Les Columbretes al Rincón de Ademúz. Som una terra única, integrada en altres realitats polítiques com són Espanya i la Unió Europea, aprofitem-nos d'eixa oportunitat única per a garantir la nostra continuïtat com a Poble, sense, de la mateixa manera que fa la Real Senyera, agenollar-se davant ningú.

     

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    Pujar