elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El bus urbà gratuit d’Ontinyent amplia horaris després de superar els 12.700 usuaris mensuals

El bus urbà gratuit d’Ontinyent amplia horaris després de superar els 12.700 usuaris mensuals
  • El servei que rondava els 30.000 usuaris anuals previament a la seua gratuïtat preveu superar els 150.000 en 2022

El bus urbà gratuït d’Ontinyent amplia horaris aquest mes d’octubre, després de superar una mitjana de 12.700 usos mensuals al que portem d’any (114.650 de gener a setembre). El servei, que rondava els 30.000 usuaris anuals de mitjana als anys anteriors a l’entrada en vigor de la seua gratuïtat el 1 de gener de 2020, aconsegueix així les millors xifres mensuals des que hi ha registres al transport públic ontinyentí, amb la previsió de superar els 150.000 usuaris anuals quan acabe 2022.

La regidora de Transport, Inma Ibáñez, destacava que “la ciutadania ha respost molt positivament a la municipalització i gratuïtat del servei, cada volta són més persones les usuàries i en concordància amb això anem a ampliar horaris, que podem seguir ampliant segons les necessitats”. Així, des d’aquest mes d’octubre, el bus urbà estarà en marxa pels matins de 7 :30 a 14 :30 hores i de 15 :30 a 20 :00 hores, passant a les 20 :05 pel poliesportiu per baixar a les persones usuàries que estiguen a la parada. A més a més, s’han fet alguns canvis al recorregut, canviant la parada d’Avinguda Daniel Gil 53 per altra a Avinguda d’Albaida 35, per tal de millorar la connexió amb la parada del bus interurbà. Ibáñez recordava que ja en 2020 es va arribar a 95.000 usuaris tot i ser l’any de major impacte de la pandèmia. En 2021 van ser 122.800, “i amb la mitjana actual de persones usuàries tot apunta que superarem els 150.000, que es una xifra molt significativa”, assenyalava.

Entre els beneficis, la vertebració urbana i la millora de la comunicació entre els barris; la reducció en 10 tones de les emissions de CO2 a l’atmòsfera i la descongestió del trànsit;o el suport a les persones amb recursos limitats o sense alternatives de desplaçament, majoritàriament dones. De fet, els últims informes apunten que les dones dupliquen els homes. En tots dos casos el perfil majoritari és el d’una persona que no disposa de cotxe per realitzar el trajecte, de més de 51 anys, i que utilitza el transport públic per anar a comprar, seguit d’anar a rebre atenció vinculada amb la salut com ara al metge, dentista o fisioterapeuta. L’última enquestra realitzada ara fa un any entre les persones usuàries per l’empresa Investrategia, mostrava un “9 sobre 10” de satisfacció amb el servei.

La regidora de transport recordava que alguns aspectes claus en els bons resultats són també millores en el servei com la incorporació dels dos nous autobusos més maniobrables i amb espais interiors més amples; el redisseny i ampliació dels trajectes o la millora de les marquesines, entre d’altres.

Pujar