elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els tribunals declaren nul·la l'adquisició dels terrenys on el PP pretenia ubicar el nou Hospital

Els tribunals declaren nul·la l'adquisició dels terrenys on el PP pretenia ubicar el nou Hospital

  Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fallat a favor de l'Ajuntament d'Ontinyent al procés que manté contra la mercantil REGEBE Asociados S.L. sobre la propietat dels terrenys ubicats a 100 metres de la depuradora d'aigües residuals, on el Govern Municipal del Partit Popular pretenia ubicar el nou hospital comarcal.

  La 1ª tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Ontinyent, Rebeca Torró, compareixia hui davant els mitjans de comunicació acompanyada del regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, per tal d'explicar el contingut d'un document que, segons apuntava la regidora "mostra que el temps i la justícia han acabat per donar la raó als qui advertirem que les gestions del PP sobre l'hospital giraven al voltant d'una gran mentida, i que estos terrenys no s'escolliren correctament. Les preses els van portar a fer mal tot el procediment, i per això ara els tribunals declaren nul tot allò que feren, perquè no ho feren en interès general".

  Segons s'exposa a la sentència, no era el Govern Local qui havia d'escollir eixos terrenys, sinó la Conselleria de Sanitat, que mai els va acceptar. En concret, les causes de nul·litat del planejament i del conveni urbanístic (falta d' exposició publica i de competència), determinen la nul·litat del decret d' acceptació de la parcel·la de REGEBE. Segons la sentencia, l'acceptació dels terrenys "els quals van a ser destinats a l'execució d'obres del Centre Hospitalari d'Ontinyent", es preceptiva per a que es produisca la transmissió del domini de la mercantil a l'Ajuntament, i per tant, també de la constitució de la reserva d' aprofitament en el Sector Llombo-3 als qui no se'ls va donar audiència.

  La 1ª tinent d'alcalde explicava que "si s'esperaven a realitzar tots els tràmits reglamentaris, haurien tardat massa en dir que tenien els terrenys a punt, i damunt sabien que la Conselleria mai hauria triat eixos terrenys", assenyalava Torró, qui feia al·lusió en aquest punt a l'informe que van emetre els propis tècnics de la Conselleria on advertien dels elevats costos que suposaria executar mesures per reduir els olors i sorolls de la planta depuradora. Tot a banda de les necessàries millores de consolidació del talús on es pretenia ubicar el recinte per les condicions geotècniques del sòl i per la seua proximitat al riu Clariano. "En total, eren vora 10 milions d'euros els havien de gastar-se prèviament en eixos terrenys per a fer-los mitjanament acceptables", recordava la regidora.

  "Mentides, procediments mal fets, mala ubicació, mala gestió...Des del minut 1 ens enganyaren. No anaven a fer l'hospital, però per donar-li un poc de credibilitat al tema necessitaven una ubicació, però les preses els van jugar una mala passada i ho feren tot malament. I a ells al parer els donava igual, perquè si o si havien de dir que tenien uns terrenys, i després ja es veuria que anava a passar amb els mateixos, o si esta mala gestió havia de passar factura a l'Ajuntament", explicava Torró. "Eixe era el seu modus operandi i eixe continua sent, com demostra tot el seguit de mentides que va abocar la Presidenta del PPCV Isabel Bonig en la seua visita a Ontinyent en gener, reclamant inversions als polígons industrials que ja estem fent, o demanant l'accés a la ciutat per l'Avinguda de Torrefiel que ara ja s'està executant i del que ells només van aportar dibuixos irrealitzables", manifestava.

  Rebeca Torró finalitzava assenyalant que "per construir l'Hospital, com per a totes les gestions, des del Govern d'Ontinyent respectarem sempre la legalitat i seguirem els procediments que pertoquen. Encara que això supose tardar més o tardar menys, perquè és la nostra obligació i la nostra tasca posar sempre els interessos dels ontinyentins i ontinyentines per davant de totes les coses", concloïa.

  Pujar