11 d’abril de 2021 11/4/21

Tres empreses d’Ontinyent apliquen l'Agenda 2030 de les Nacions Unides a la seua activitat laboral

Tres empreses d’Ontinyent apliquen l'Agenda 2030 de les Nacions Unides a la seua activitat laboral - (foto 1)
  • Ho van exposar en les jornades de l’Acord Territorial per l'Ocupació Ontinyent-Ibi-Alcoi, que van contar amb la participació de 200 persones

Tres empreses capdavantares d’Ontinyent SG Hogar, Casa Mediterránea i Grupo Maya apliquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides a la seua empresa. Així es va exposar durant les jornades "Agenda 2030. Treball decent i creixement econòmic" organitzades per l’Acord Territorial per l’Ocupació Ontinyent-Ibi-Alcoi (ACTAIO), que impulsen els ajuntaments d’estes localitats junt a sindicats i associacions empresarials.

Durant les jornades, que van contar amb la participació de 200 persones, Marian Bonías (Grupo Maya); Sergio Gramage (SG Hogar) i Paloma Gramage (Casa Mediterránea) van destacar l’aplicació de la flexibilitat horària el que permet garantir una conciliació personal, familiar i professional alhora que mantindre la productivitat. Així mateix, totes tres van exposar l’aplicació de Plans d’Igualtat per assegurar la participació efectiva de les dones a tots els nivells de la vida (ODS 5)i la conciliació personal, familiar i professional. D’altra banda, també van presentar el reciclatge i l’economia circular com una ferramenta per al futur de les empreses i la innovació en l’utilització de materials per a la producció de nous productes, el que s’emmarca dintre de l’ODS 8.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, que participava a l’acte de cloenda, posava en valor la qualitat de les empreses d’Ontinyent que "han sabut reinventar-se no sols en la producció de nous productes sinó en la manera de treballar" i que trenca definitivament amb el plantejament tradicional "on ja no hi ha tantes jerarquies, el que genera més implicació de totes i tots els treballadors" adaptant-se als plantejaments de les Nacions Unides i d’Europa.

Junt a estes ponències, les Jornades van contar també amb la participació de representants del projecte Trèvol, Creu Roja i Cáritas, així com els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC i es van tractar també temes de gestió de la salut i riscos laborals o la transformació digital.

Pujar