18 de gener de 2021 18/1/21

El Subdelegat del Govern confirma a l'Alcalde que la Comisaría de Policia Nacional es mantindrà a Ontinyent

El Subdelegat del Govern confirma a l'Alcalde que la Comisaría de Policia Nacional es mantindrà a Ontinyent - (foto 1)
  • José Roberto González Cachorro també confirma a Jorge Rodríguez que es durà a terme una nova zonificació d’acord amb la proposta aprovada pel Ple Municipal a la seua última sessió

El Subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, ha confirmat hui a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que la Comissaria de Policia Nacional es mantindrà a la ciutat, i que es durà a terme una nova zonificació d'acord amb el que el Ple Municipal va aprovar per unanimitat a la seua última sessió, el passat 26 de desembre.

L’Alcalde d’Ontinyent ha qualificat l’anunci com a “una molt bona noticia, per la que hem estat treballant durant mesos, des del primer moment en què vam conèixer la intenció del Ministeri d’Interior de fer una redistribució territorial policial a la província de València, que ens hauria afectat en 2024. Ja vam dir que no solucionava res, el propi subdelegat ens va ratificar a Ontinyent que no era definitiva, i ara finalment hem aconseguit que el que es plantege és allò que volíem, una nova zonificació mantenint la presencia tant de Policia Nacional com de Guàrdia Civil a la ciutat", destacava.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment per al Subdelegat del Govern "que ha atès i escoltat totes les nostres peticions i les ha transmès als òrgans competents. Hem aconseguit fer realitat el manteniment de la Policia Nacional a la ciutat, i ara anem a seguir treballant perquè es concrete eixa nova zonificació que venim reclamant i que hui està més a prop”, assenyalava.

Cal recordar que al document aprovat per unanimitat del Ple Municipal, i remés per l’alcalde a la  Secretaria d’Estat de Seguretat, es sol·licitava que es procedira a la paralització de la nova delimitació plantejada per la Delegació del Govern i que s’aplique una nova zonificació que permeta actualitzar les competència dels dos cossos de seguretat a Ontinyent així com l’augment de les plantilles de Policia Nacional i Guàrdia Civil. 

El text explicava que en Ontinyent el disseminat té una superfície de 9.500.000 metres quadrats, amb una dotació de 12 agents de la Guàrdia Civil, responsables de la seguretat en tot el disseminat i polígons. Per la seua part, la policia Nacional compta amb uns 65 efectius responsables de la seguretat del casc urbà. Al text signat per l’Alcalde i enviat a la Secretaria d’Estat s’argumentava que a la nova zonificació que Ontinyent ve reclamant des de 2008, mai s’havia plantejat que fora a costa de suprimir un dels dos cossos de seguretat que actualment estan prestant servei a la ciutat, sinó una actualització de les zones i l’augment d’efectius, especialment de la Guàrdia Civil.

La intenció de suprimir la comissaria de la Policia Nacional no sols va rebre el rebuig unànime de tota la població, dels grups municipals sinó també dels propis comandaments de la Policia Nacional. De fet, el màxim responsable de la Policia Nacional a Ontinyent, Agustín Robles, va manifestar la seua disconformitat en la Junta de Seguretat del passat novembre, en la qual va estar present el Subdelegat del Govern. Al document també es destacava la tasca "molt valorada per la ciutadania" que ve fent la Policia Nacional, tant en seguretat ciutadana com en protecció a les víctimes de violència de gènere.

Pujar