elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Socialistes d'Ontinyent sol·liciten el manteniment dels programes d'ocupació

  Los socialistas de Ontinyent, presenten una moció para instar a la Generalitat Valenciana a continuar realitzant els diferents programes de foment de l'ocupació i d'inserció en col·laboració directa amb les corporacions locals i mancomunitats per a donar compliment al que s'estableix en les normatives abans esmentades. En el mateix sentit ,exigeix al Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, la publicació amb urgència dels diferents programes d'ocupació als quals ha fet referència en seu parlamentària com són: els referents a l'atenció dels plans d'emergència d'àmbit forestal EMERGEIX i els d'atenció a les persones joves EMPUJU. Així mateix, exigeixen a la Generalitat Valenciana la posada en marxa de tots els programes d'atenció a col·lectius específics que es venien desenvolupant en les corporacions locals per a afavorir i facilitar la inserció en el mercat laboral de dones, de majors de 30 anys, de persones parades de llarga duració així com persones amb discapacitat.

  “L'alta taxa de desocupació i la manca de formació en determinats col·lectius, així com la inesperada situació d'una pandèmia sanitària, va conduir a la planificació d'una estratègia en matèria d'ocupació i formació per a promoure i facilitar la igualtat d'oportunitats en matèria d'ús de forma territorialitzada, garantint amb això l'adequació de diferents accions segons les necessitats trobades en cada territori.” Señala el regisdor socialista Jose Antonio Martinez.

  “L'impuls a les polítiques actives ha comptat no sols amb recursos provinents de les normes de l'Estat, sinó a més amb l'acceptació pel Parlament Europeu del Reglament (UE) de 2021/1057 de 24 de juny de 2021 del Fons Social Europeu Plus (FSE+), que té com a objectiu, entre altres, promoure l'accés igualitari a una ocupació de qualitat, en particular a les persones joves, així com al mateix temps una participació equilibrada de gènere en el mercat de treball.” Explica Martinez.

  L'execució de les polítiques actives d'ocupació en la Comunitat Valenciana, a través del Servei Públic d'Ocupació i Formació - LABORA -, ha comptat amb una xarxa de vertebració del territori entre les quals es troben les corporacions locals, mancomunitats, entitats col·laboradores, diputacions i empreses. Aquesta xarxa de col·laboració ha permés desenvolupar diferents programes subvencionats: AVALEM Experiència, AVALEM Dons, AVALEM Capacitats, AVALEM Joves, tots ells per a atendre la situació d'emergència social en les quals es troben les persones desocupades amb especial dificultat d'inserció laboral, com ara les dones, joves, persones amb discapacitat i persones parades de llarga duració. Al mateix temps, aquests programes d'ocupació han estat facilitant la labor de diverses activitats en els municipis que compten amb escassos recursos humans.

  “La Generalitat Valenciana va publicar en el Diari Oficial amb data 1 de març de 2023 la Resolució de 28 de desembre de 2022, per la qual es convocava per a l'exercici 2023 el programa d'incentius a la contractació de persones desocupades d'almenys trenta anys per entitats locals de la Comunitat Valenciana (Avalem Experiència). Així mateix també es va publicar en el Diari Oficial amb data 8 de març del 2023 la Resolució de 28 de desembre de 2022, per la qual es convocava per a l'exercici 2023 les subvencions destinades a la contractació de dones desocupades, en col·laboració amb corporacions locals, regulades en l'Ordre 8/2016, de 7 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (Avalem Experiència)” comenta el portaveu socialista.

  Aquestes resolucions executades sobre la base de l'exercici pressupostari del 2023 són de gran ajuda a la creació d'ocupació en els municipis, oferint oportunitats a moltes persones, que a causa de diferents circumstàncies alienes a les seues voluntats, no són acceptades amb facilitat en el mercat de treball.

  Pujar