elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La “Setmana Gran” conclou amb les ambaixades i la desfilada final

La “Setmana Gran” conclou amb les ambaixades i la desfilada final
  MÉS FOTOS
  La “Setmana Gran” conclou amb les ambaixades i la desfilada final - (foto 2)
  La “Setmana Gran” conclou amb les ambaixades i la desfilada final - (foto 3)
  La “Setmana Gran” conclou amb les ambaixades i la desfilada final - (foto 4)

  Les ambaixades i la desfilada final, donen hui dilluns per conclosa la "Setmana Gran" de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent. La jornada començava a les 10:00 hores amb la missa celebrada en la Parròquia de Sant Carles, on es troba ja el Santíssim  Crist de l'Agonia. Després tenia lloc la batalla d'arcabusseria i l'ambaixada mora a càrrec de la comparsa Moros Marinos.

  Als peus del Castell de Festes, l'ambaixador Miguel Angel Fita i el banderer Gonzalo Revert, s'enfrontaven als seus homònims pel bàndol cristià, Juan Alonso i Susana Calabuig, dels Almogàvers. Enguany els moros arribaven en vaixell, donat la condició de marins de la comparsa del bàndol de la mitja lluna. Els quatre han representat la tradicional batalla, precedida dels textos de Joaquín José Cervino, que conclou amb la derrota dels guerrers de la creu.

  Els cristians recuperen el castell a la vesprada, després d'interpretar de nou els versos de Cervino. Una volta els cristians han guanyat la batalla, se celebra la desfilada final que posa fi a la "Setmana Gran", però les festes no es tancaran oficialment fins al pròxim 9 de setembre, diumenge quan tindrà lloc la pujada de la imatge del Crist de l'Agonia fins a l'Ermita de Santa Anna.

  Pujar