elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Los Secretos" omplin de gom a gom l'espai escènic de Tortosa i Delgado amb un emotiu concert

"Los Secretos" omplin de gom a gom l'espai escènic de Tortosa i Delgado amb un emotiu concert
  MÉS FOTOS
  "Los Secretos" omplin de gom a gom l'espai escènic de Tortosa i Delgado amb un emotiu concert - (foto 2)

  La música sona i Ontinyent ja està de festa. Aquest dimarts per la nit el grup Los Secretos obria amb un emotiu repàs als seus 40 anys de trajectòria el cicle "Ontinyent en concert", que impulsa l'Ajuntament per complementar les Festes de Moros i Cristians 2018.

  Una nit de música en directe que servia d'estrena com a lloc de concerts per a l'esplanada Tortosa i Delgado, on es reunien milers de persones de diferents generacions. La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, incidia en que esta heterogeneitat del públic assistent "era un dels objectius, atraure gent de diverses edats, que en alguns casos fins i tot han estat de diverses procedències, ja que hem pogut constatar que han vingut seguidors i seguidores del grup d'altres províncies", destacava.

  Famílies completes i grups d'amics van viatjar per 40 anys d'història durant quasi dos hores d'un concert ple de moments molt emotius. Un dels instants més emocionants, sense dubte, va ser quan es va recordar al compositor i cantant més emblemàtic del grup, el desaparegut Enrique Urquijo. Cada cançó del grup té la seua història i al llarg del concert Álvaro Urquijo va contar detalls de com es van compondre algunes cançons tan representatives del grup com és "Ojos de Gata", la qual comparteix música i lletra en les dos primeres estrofes amb "Y nos dieron las diez" de Joaquín Sabina. Era esta, precisament, una d'eixes cançons que el públic esperava amb ganes i va cantar junt al grup en començar a sonar la seua melodia com altres cançons mítiques com "Déjame" o "Pero a tu lado".

  Crits d'alegria i aplaudiments acompanyaven l'inici i l'acabament de cada cançó en una nit on els assistents van ressaltar la proximitat de l'espai i la bona organització. Una nit de música en directe per al record dels assistents i del grup, que va començar la seua trajectòria en els anys 80, però que pel que es va veure anit en Ontinyent, encara té corda per a altres 40 anys de més música.

  Pujar