elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El regidor d’Educació dóna la benvinguda a l’alumnat participant en el Dia de la Biomecànica del Campus d’Ontinyent

El regidor d’Educació dóna la benvinguda a l’alumnat participant en el Dia de la Biomecànica del Campus d’Ontinyent
  • El campus ontinyentí és el primer d’Espanya en sumar-se a una celebració que es realitza a nivell mundial per promoure l’interés en la biomecànica

El regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Ferran Gandia, donava aquest dijous la benvinguda a l’alumnat participant en la celebració del “Dia de la Biomecànica” del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València. Es tracta d’una iniciativa on el Campus ontinyentí es pioner en Espanya, sorgida a partir del “National Biomechanics Day (NBD) sorgit a Estats Units, i que ja es commemora en nombrosos països de tot el món, amb la que els laboratoris de biomecànica tracten d’acostar l’interés en esta matèria a l’alumnat de batxillerat.

Al cas d’Ontinyent, la jornada ha estat organitzada pel Grup d'Investigació en Biomecànica de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (FCAFE), comptant-se amb la participació d’alumnes de Batxiller de l’IES l’Estació d’Ontinyent. Paral·lelament a esta jornada es realitza un projecte d'innovació docent liderat pels professors Alberto Encarnación i Roberto Sanchis que involucra als estudiants de la facultat en una experiència d'aprenentatge basada en l'organització de l'esdeveniment. Des del grup organitzador, en col·laboració amb el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa i l'Aula d'Audiovisuals de la Universitat de València, s’ha creat vídeos explicatius sobre els tallers que s’han dut a terme, conjuntament amb demostracions pràctiques i xarrades informatives, dissenyades per fomentar l'interés en la tecnologia entre els alumnes de batxillerat.

Ferran Gandia, que intervenia juntament amb el director del Campus, José Cantó, i el Vicedegà de FCAFE, Pedro Pérez, destacava l’interés “d’acostar als i les joves els principis de la biomecànica, i descobrir-los totes les avancades possibilitats de formació i els equipaments amb que comptem al Campus per a l’alumnat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Ser pioners en la celebració d’esta jornada a Espanya és una mostra del treball d’avantguarda i innovació educativa del professorat del Campus, i estem segurs de què esta activitat pot despertar l’interés de l’alumnat per esta matèria”, concloïa.

 

Pujar