elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSOE insta al govern d'Ontinyent a corregir per a poder implantar la carrera professional

El PSOE insta al govern d'Ontinyent a corregir per a poder implantar la carrera professional
  • El PSOE insta a Ens Uneix a explicar quan aplicarà la carrera professional per als funcionaris

 

El PSOE d'Ontinyent ha expressat aquest dijous el seu "suport a la posada en marxa de la carrera professional a l'Ajuntament" i ha assenyalat "a Ens Uneix com el gran culpable que encara no s'haja implementat". "Els socialistes som partidaris del diàleg entre les diferents administracions per a solucionar tots els obstacles que estan sorgint per al desenvolupament de la carrera professional, sempre respectant la legalitat, però aquest alcalde no sol ser partidari de la negociació, desafiant la legalitat", ha assenyalat el portaveu del partit, en al·lusió a la recent Sentència núm. 440/2024, del TSJ de la Comunitat Valenciana, en la sala del Contenciós Administratiu, secció 2n, que dona la raó al recurs contenciós administratiu interposat pel Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers per la qual s'interessava que l'òrgan municipal competent aprovara les normes reglamentàries necessàries per a la implantació del sistema de carrera horitzontal.

En aquesta Sentència es condemna a l'Ajuntament d'Ontinyent al fet que en el termini màxim de 6 mesos aprove per l'òrgan municipal competent les normes reglamentàries per les quals s'establisca un sistema de graus de desenvolupament professional, regulant els requisits i la forma d'accés a cadascun dels graus, així com les retribucions assignades als mateixos en la forma que estableix la llei 4/2021, de funció pública valenciana i el seu desenvolupament econòmic reglamentari, amb abonament als empleats de les quantitats que els corresponguen, amb condemna en costes a la demandada.

“Per a la millora continua de l'administració local també és contribueix amb implantació d'un sistema de graus. En l'últim plenari ja li preguntem al regidor Sr. Ubeda si pensaven llevar el recurs que havia presentat contra una sentència que havia donat la raó a un sindicat per a establir un sistema de graus de desenvolupament professional del treballadors municipals.”.”La sentència, insta el consistori a aprovar un reglament pel qual s'establisca un sistema de graus, regulant-se els requisits i la forma d'accés en cadascun dels graus, tal com exigeix en l'article la Llei 4/2021, de Funció Pública Valenciana. L'Alcalde va contestar que és bo mantindre el recurs d’apelació i continuar treballant a la taula amb les treballadores i treballadors.” Comenta Jose Antonio MArtinez “Com s'ha comprovat són dues coses contradictòries. I més quant totes les sentències estan dient pràcticament el mateix i a més costant-li diners a tot el veïnat per les costes judicials. Ara ja s'ha desestimat el recurs d'Apel·lació” “ Ens preguntem si el govern d’Ens Uneix continuarà pleitejant, contra les treballadores i els treballadors de l'Ajuntament” manifesta Jose Antonio Martinez, portaveu del grup socialista a l'Ajuntament.

El PSOE mostra tot el seu suport a les reivindicacions dels treballadors de l'Ajuntament perquè Rodriguez, d'una vegada, habilite el crèdit suficient per a la carrera professional, perquè d'un funció pública moderna depén la qualitat dels serveis públics que rebem i el compliment de les normes que ens donem.

Pujar