elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa Itinerari Viu d’Ontinyent afavoreix la inclusió social de més de 100 persones

El programa Itinerari Viu d’Ontinyent afavoreix la inclusió social de més de 100 persones
  • El programa de suport a persones usuàries de Serveis Socials municipals ha programat fins a 9 cursos formatius basats en la igualtat d’oportunitats

L’Ajuntament d’Ontinyent ha reprès en el mes de setembre  el programa Itinerari VIU, amb la realització de sis cursos gratuïts per afavorir la inclusió social de més de 100 persones. En concret, durant el mes de setembre s’estan realitzant diversos cursos de formació com cuina que compta amb 11 participants; alfabetització digital amb 10; d’habilitats socials amb 21 persones; pilates amb 11; monitor de menjador amb 35 participants i els cursos inclosos al programa ACTAIO per afavorir la formació i l’ocupació amb 14 persones. A aquests cursos cal sumar els que s’iniciaran durant el mes d’octubre com neteja, atenció a persones dependents o en novembre està previst un curs d’estètica.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava que "el programa Itinerari Viu és una eina per garantir la qualitat de vida de la ciutadania des de la igualtat d’oportunitats, el suport a les famílies i els drets de la infància amb perspectiva de gènere. Una acció que encaixa en el model pel que aposta el Govern d’Ontinyent que té com objectiu fomentar l’autonomia de les persones", destacava.

En aquest mateix sentit, la regidora d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, incidia que "aquests cursos permeten que les persones participants adquirisquen habilitats socials i competencials per desenvolupar-se en el món laboral i formatiu i garantir la igualtat d’oportunitats de totes i tots. Després d’una pandèmia on les desigualtats s’han accentuat és més important que mai proporcionar ferraments que trenquen aquesta dinàmica. A aquests cursos, cal sumar les atencions sociolaborals que du a terme diàriament el departament de Serveis Socials a 185 persones per garantir la incorporació al món laboral amb igualtat de condicions.

Cal recordar que el programa Itinerari Viu 2022 és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través de Programa Operatiu Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que atén a les persones usuàries del departament de Serveis Socials, que porta a terme accions formatives, de prospecció laboral i d’integració social; sessions individuals i/o grupals per al desenvolupament d’habilitats personals, socials i de comunicació, el foment de l’autonomia personal, l’atenció psicosocial i física, etc.

Pujar