elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Perquè Ontinyent s’estima Al Tall

Perquè Ontinyent s’estima Al Tall - (foto 1)
  • “Som moltes les persones que tenim Al Tall com a referent, per tot el que ha fet pel nostre país i per la nostra cultura, per tots els anys dedicats a fer-nos renàixer com a poble i sentir-nos orgullosos. Els hi devem molt”

Compromís per Ontinyent juntament amb el Casal Jaume I de la Vall d'Albaida, El Regall, Menestrils, Gent del Desert, Atzukak, el grup de danses, Noe, Toni Violí i Miquel Gironés són els organitzadors d’aquest merescut homenatge de la ciutat d’Ontinyent al grup musical Al Tall.

Sílvia Ureña, portaveu de Compromís, va explicar a la roda de premsa que “no podem deixar que ens diguen "adéu" dels escenaris sense demostrar-los com d'importants són per a nosaltres i com els estem d'agraïts. Perquè Ontinyent s'estima Al Tall. Perquè som moltes les persones que tenim Al Tall com a referent, per tot el que ha fet pel nostre país i per la nostra cultura, per tots els anys dedicats a fer-nos renàixer com a poble i sentir-nos orgullosos. Els hi devem molt”. Ureña també va reconéixer el caràcter normalitzador de la nostra llengua que el grup ha tingut al llarg dels seus 38 anys de trajectòria i 14 discos. Per aquesta raó “fem aquest reconeixement amb l’objectiu de posar en valor la importància del paper que ha tingut Al Tall com a transmissors de valors, història, reivindicació i dignitat de tot un poble”.

Irene Moreno, tècnica d’Acció Cultural del PV al Casal de la Vall d’Albaida, va explicar en què consistirà l’acte del divendres 23 de setembre a l’Echegaray. “La primera part de l'homenatge serà la presentació del documental "Sempre Al Tall". El projecte recala en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada. Al mateix temps, repassa la seua llarga trajectòria, des dels treballs inicials d’investigació, quan anaven casa per casa recuperant cants populars valencians, fins a la seua consagració com a referent musical i cultural.

La segona part de l'acte és un xicotet homenatge que els fem amb tota la nostra estima
El Regall, Menestrils, Gent del Desert, Atzukak, el grup de danses, Noe, Toni Violí, Miquel Gironés i Menestrils versionaran diversos temes d'Al Tall, que de ben segur comptaran amb la complicitat del públic assistent”.

Jesús Barranco, de Gent del Desert, va intervenir en representació dels músics que participaran a l’homenatge. Barranco va destacar la gran importància d’Al Tall no sols com a referent musical de més d’una generació, per la gran tasca de modernització del patrimoni tradicional, que han recuperat de primera mà des de les últimes baules de la cadena oral i al qual han dotat de nova funcionalitat, així com també la seua dimensió cívica en la revitalització de la consciència de poble.

Pujar