28 de setembre de 2020 28/9/20

Parcs i Jardins substitueix 4 xops al parc de Pere IV en risc de caiguda

Parcs i Jardins substitueix 4 xops al parc de Pere IV en risc de caiguda - (foto 1)
  • Al seu lloc es plantaran exemplars de Paulownia que dotaran aquest espai enjardinat d’una nova imatge

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, està procedint a la substitució de 4 xops ubicats al parc de Pere IV que es trobaven en risc de caiguda, i que veuran els seus llocs ocupats per altres tants exemplars de Paulownia, un arbre frondós i de ràpid creixement d’origen japonés.

La substitució es realitza en base a un informe elaborat pels tècnics municipals posterior a la mateixa inspecció que va detectar defectes importants als 16 xops que es substituïren per pins la passada primavera en la zona verda de la corba de El Salvador. El mateix informe recomanava actuar sobre els 4 exemplars de xop a Pere IV, i fer un seguiment especial d’altres arbres de la ciutat.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, recordava que “en 2015 vam fer un descopat important sobre alguns xops per a disminuir els pes de les branques, però així i tot el perill de caiguda de branques de grans dimensions encara era patent. Els informes tècnics recomanaven la substitució d’estos exemplars, més tenint en compte que estan dins d’una zona ajardinada transitada, i la seguretat de les persones ha d’estar sempre per damunt de tot”, destacava el regidor.

Cuesta destacava que les Paulownies “son una espècie més segura, també avalada pels tècnics, que a més dotarà d’una nova estètica a aquest espai, i més quan els exemplars vagen augmentant el seu tamany, que pot superar els 20 metres”, assenyalava.

Pujar