elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onze anys de presó per violar i amenaçar amb un martell la seua parella a la feina a Ontinyent

Onze anys de presó per violar i amenaçar amb un martell la seua parella a la feina a Ontinyent

  La Secció Primera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a penes que sumen onze anys i tres mesos de presó a un home per maltractar la seua parella sentimental, forçar-la sexualment i amenaçar-la de matar-la amb un martell de ferro de tres quilos de pes al seu lloc de treball, a la localitat d'Ontinyent.

  La Sala el considera autor d'un delicte d'agressió sexual, parteix el que aprecia les agreujants de gènere i parentiu i l'atenuant de drogoaddicció, un delicte d'amenaces, amb atenuant de drogoaddicció, i un delicte de maltractament habitual.

  L'home haurà d'indemnitzar la que era la seva parella amb 15.000 euros pels danys morals que va patir a conseqüència dels fets. Igualment, no podrà acostar-se a menys de 500 metres, del seu domicili, lloc de treball o qualsevol lloc on es trobe, ni comunicar-s'hi per cap mitjà durant un període de 16 anys i mig.

  Condemnat i víctima van mantenir una relació sentimental des del 2017 durant la qual van conviure al seu domicili, en un municipi de la comarca de La Costera. La sentència relata que, després d'uns primers mesos de cordialitat, el penat va començar a menysprear la dona, a insultar-la, amenaçar-la i a agredir-la amb bufetades, estrebades de pèl, puntades de peu o empentes. Tot això amb la intenció de debilitar-ne l'autoestima i tenir-la sotmesa.

  El desembre del 2021, la víctima estava dormint a la casa que tots dos compartien, quan ell la va despertar, la va amenaçar i la va forçar a mantenir relacions sexuals, malgrat que sabia que ella no volia ja que no parava de plorar i li havia manifestat a tot moment la negativa. L'endemà, la dona se'n va anar de casa i va posar fi a la relació.

  Segons el relat de fets provats de la resolució, setmanes després, ja el febrer del 2022, l'home va anar al taller de cotxes on treballava la dona, a Ontinyent, amb el propòsit que l'acomiadessin. Allà va agafar un martell de ferro d'uns tres quilos de pes i el va dirigir directament al capdavant de la perjudicada, mentre li deia que la mataria.

  L'arma no va impactar sobre la dona gràcies a la intervenció del cap de taller, que va treure el martell al condemnat, que era toxicòman i consumidor de begudes alcohòliques en el moment dels fets, cosa que afectava lleugerament les seues facultats.

  La sentència no és ferma i es pot recórrer en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

  Pujar