elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent torna a la normalitat després del pas del temporal “Gloria”

Ontinyent torna a la normalitat després del pas del temporal “Gloria”
  • La regidoria de Serveis Municipals retira les restes de mig centenar d’arbres danyats i deixa a punt el pas per la pràctica totalitat dels camins del terme

MÉS FOTOS
Ontinyent torna a la normalitat després del pas del temporal “Gloria” - (foto 2)
Ontinyent torna a la normalitat després del pas del temporal “Gloria” - (foto 3)

Ontinyent i el seu terme tornen a poc a poc a la normalitat després del pas del temporal “Glòria”, que des del passat diumenge acumula prop de 300 litres per metre quadrat de precipitacions a la zona.

Els regidor de Territori, Joan Sanchis, i Serveis Municipals, Manuel Cuesta, coordinaven les tasques per restablir les comunicacions viàries, quedant obert aquest dimarts la pràctica totalitat dels camins del terme, a excepció dels camins de La Costa, Camí Vell de Xàtiva, Camí Vell d’Agullent i Pontet de la Clariana. Després d’haver estat necessària la intervenció de 6 màquines retroexcavadores per retirar la neu el dilluns, la brigada d’Obres retirava entre eixa jornada i la de dimarts les restes de mig centenar d’arbres greument danyats, i també d’alguns murs de contenció que havien patit desperfectes.

Especial atenció ha requerit el Camí de Santa Anna, on l’enderroc parcial d’un mur motivava una actuació d’urgència a les 3:30 hores de la matinada de dimarts per tal de possibilitar l’accés de l’alumnat i professorat del Col·legi La Concepció a aquest centre. Altra via objecte d’una actuació urgent era el Camí de Mossen Conca, on un arbre afectava el tendit elèctric de baixa tensió, i no es podia obrir fins al voltant de les 14:00 hores després de comptar amb el suport dels tècnics d’Iberdrola. El regidor tenia paraules d’agraïment per a totes les persones i empreses que han contribuint a que la ciutat recupere la normalitat del seu dia a dia.

Bon resultat dels badens per evitar inundacions a Benarrai

En una reunió convocada a primera hora d’aquest matí per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, per seguir coordinant la resposta als efectes del temporal, Manuel Cuesta constatava també que les primeres accions executades per evitar les recurrents inundacions a la zona de Benarrai en episodis de fortes pluges han funcionat positivament. El regidor de Serveis Municipals ha explicat que estes primeres actuacions consistien en la creació de dos badens que recondueixen les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. Estos badens han permès reduir en més d'un 25% el cabdal d'aigua que ha arribat d’aquest temporal, a l’espera de la nova canalització que va a executar-se a la zona i que està contemplada als pressupostos d'enguany.

Rècord de pluja en 24 hores a un mes de gener

El responsable de l’Observatori Meteorològic del Col·legi La Concepción (que subministra les dades oficials a AEMET), Pablo Guerra, confirmava que durant l’episodi que s’iniciava diumenge s'ha viscut una jornada de rècord, ja que els 140’2 litres per metre quadrat de dilluns suposen la xifra més elevada des que hi ha registre d'un dia de gener a la ciutat, superant els 131 litres per metre quadrat en 24 hores del 24 de gener de 1950. En total, des de l’inici de l’episodi, a migdia de dimarts es comptabilitzaven ja prop de 300 litres per metre quadrat. Guerra també confirmava altres dades significatives, entre les quals destaca que amb la precipitació registrada estos dies, Ontinyent acumula 1000 litres per metre quadrat de pluja als últims 5 mesos.

Pujar