elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent sol·licita a l’IVACE 800.000 euros per seguir modernitzant els polígons industrials

Ontinyent sol·licita a l’IVACE 800.000 euros per seguir modernitzant els polígons industrials
  • Les actuacions plantegen millores en aspectes com la seguretat contra incendis, accessibilitat, estacionaments estalvi energètic o subministrament d’aigua

MÉS FOTOS
Ontinyent sol·licita a l’IVACE 800.000 euros per seguir modernitzant els polígons industrials - (foto 2)

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat aquest dijous en sessió extraordinària sol·licitar a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una subvenció de 800.000 euros per seguir modernitzant els polígons industrials. Esta proposta, presentada des de la regidoria de Territori, planteja diverses millores en aspectes com l’estalvi energètic, subministrament d’aigua, estacionaments, serveis contra incendis o accessibilitat als poligons de El Pla, Sant Vicent, l’Altet i Àrea 37, i s’afegirien als més de 6’4 milions d’euros invertits des de 2017 a les àrees industrials de la ciutat entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia en la importància “de seguir treballant per aconseguir uns polígons el més eficient i acollidors possibles, units a l’entorn de la ciutat, més segurs, més verds i millor equipats per seguir atraent i retenint empreses. Uns polígons millor equipats en ajuden a avançar cap al futur, ser més competitius i generar més llocs de feina”, destacava.

En concret, al polígon industrial El Pla, el projecte inclou millores a l’enllumenat del carrer Madeixes, així com la renovació del paviment asfàltic i les bandes d’estacionament en diversos carrers. Al polígon de Sant Vicent es plantegen accions que inclouen la creació d’una nova vorera que millorarà la conexió entre el Camí Vell de Xàtiva i l’Avinguda de València, a més d’ampliar l’amplària d’una de les voreres del carrer de Melcior Torró.

Al polígon de l’Altet es planteja la substitució de les actuals bombes impulsores d’aigües residuals, i la renovació de luminàries de vapor de sodi per altres més eficients amb tecnologia LED i telegestió. Finalment, al polígon Àrea 37 també es canviaran les luminàries per altres més eficients; es crearà una nova conducció d’aigua potable de 660 metres de llarg, i s’instal·larà un nou hidrant contra incendis a l’accés al polígon industrial.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, afegia que “la urbanització que es va fer dècades arrere a les àrees industrials va estar descontrolada, i amb accions com les que venim fent i anem a seguir fent ens ajuden a resoldre aquells defectes i augmentar l’eficiència”, destacava. El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, posava de relleu per la seua banda que estes actuacions “ajudaran a posar en valor els nostres polígons, millorant els seus serveis i imatge, fent aquests més agradables per a les empreses que allí es troben i més atractius per a l’arribada de noves”.

Els 800.000 euros IVA Inclós demanats a l’IVACE (200.000 euros per a cadascun dels 4 projectes) suposen el major import possible sol·licitable dins la convocatòria d’ajudes oberta enguany per esta entitat per a projectes d’aquest tipus.

Pujar