elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent quadruplica la quantitat de subvencions de l’IBI a famílies amb pocs ingressos

Ontinyent quadruplica la quantitat de subvencions de l’IBI a famílies amb pocs ingressos - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha quadruplicat en dos anys la concessió de subvencions a l'Impost de Bens Immobles de la vivenda habitual que atorga a unitats familiars del municipi, i que poden arribar a cobrir fins al 90% de l'impost. En total, es va passar de 16 famílies beneficiàries en 2015 a 44 en 2016, i ara a 66 en 2017, un extrem que ha estat possible gràcies a l'ampliació del límit màxim d'ingressos en la corresponent ordenança municipal.

    El regidor d'Hisenda, Joan Sanchis, explicava que "si be 2015 sols es podia optar a estes subvencions comptant amb ingressos de fins a 645 euros al mes, la voluntat del Govern d'Ontinyent d'ajudar a la major quantitat possible de famílies en situació de necessitat ens va fer ampliar esta quantitat fins a 801' 76 euros mensuals, el que ens està permetent ampliar notablement la xifra de beneficiaris. La de les bonificacions i subvencions de l'IBI és una línia en la que hem estat treballant des del primer moment amb l'objectiu de beneficiar a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que ho necessiten", assenyalava.

    Les ajudes són de fins al 90% de l'IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534'51 euros; i de fins al 60% de l'impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d'entre 534'51 i 801'76 euros.

    Joan Sanchis afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori "donen continuïtat a l'aposta que ve fent el Govern d'Ontinyent perquè ningú es quede pel camí. Una aposta que es possible gràcies a la gestió prudent i rigorosa dels últims anys, que ens permet també ampliar les mesures per atendre necessitats socials", manifestava.

    Pujar