elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent i la protectora de La Vall posen en marxa un pla per controlar les colònies de gats al nucli urbà

Ontinyent i la protectora de La Vall posen en marxa un pla per controlar les colònies de gats al nucli urbà - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ontinyent i la protectora de La Vall posen en marxa un pla per controlar les colònies de gats al nucli urbà - (foto 2)
  Ontinyent i la protectora de La Vall posen en marxa un pla per controlar les colònies de gats al nucli urbà - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Ontinyent i la Protectora d'Animals de La Vall d'Albaida han posat en marxa un pla per controlar les colònies de gats al nucli urbà de la ciutat. Aquest pla inclou accions com ara l'elaboració d'un cens de gats per colònies, un pla d'esterilització, vigilància sanitària i formació de voluntaris alimentadors.

  Al conveni acordat entre ambdues entitats per controlar les colònies i la salut dels felins, reduir la brutícia i augmentar la sensibilitat veïnal sobre la convivència amb estos animals, es contempla una aportació de fins a 3.000 euros anuals per part de l'Ajuntament, des d'on la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, recordava que "amb aquest acord podrem conèixer les colònies, controlar la seua salut i alimentació i evitar la proliferació incontrolada, el que serà beneficiós per la convivència entre persones i animals a la ciutat", assenyalava.

  Al conveni també s'inclouen despeses com campanyes de difusió i sensibilització o la senyalització de les àrees de les colònies. Per al seguiment, execució i interpretació de l'acord es crea una comissió de seguiment mixta, composada per dos representants de l'Ajuntament i dos representants de La Protectora. La durada inicial del conveni és de dos anys.

  Des de la Protectora s'ha donat les gràcies a l'ajuntament d'Ontinyent "per la seua serietat i compromís" i han destacat que la iniciativa "pot servir d'exemple per a altres municipis de la comarca, on actualment els gats no tenen protecció cap per part d'ajuntaments". Així mateix s'ha recordat que els interessats i interessades en col·laborar poden fer-se voluntaris a través del correu electrònic protectoralavall@hotmail.com

  Pujar