elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent rep 51 propostes ciutadanes dins del procés per decidir la remodelació de la Plaça de la Concepció

Ontinyent rep 51 propostes ciutadanes dins del procés per decidir la remodelació de la Plaça de la Concepció
  • El Govern d'Ontinyent agraeix la implicació mostrada per la ciutadania a l'hora de donar la seua opinió en el disseny d'un espai tan emblemàtic

  • El Taller de Participació Ciutadana permet a l'equip redactor explicar el projecte i recollir els suggeriments de la ciutadania

MÉS FOTOS
Ontinyent rep 51 propostes ciutadanes dins del procés per decidir la remodelació de la Plaça de la Concepció - (foto 2)

El procés de participació ciutadana encetat pel Govern d'Ontinyent per dissenyar la remodelació de la Plaça de la Concepció està sent tot un èxit, segons fonts municipals. Fins este dilluns, s'han enregistrat més de 51 suggeriments per part d'entitats ciutadanes, i particulars a través de la pàgina ontinyentparticipa.es i de la bústia ciutadana instal·lada a l'exposició del projecte.

La ciutadania, que pot continuar fent propostes fins al dia 30 de juliol, està responent de manera molt satisfactòria a la crida de l'Ajuntament "per decidir entre tots i totes la Plaça de la Concepció que volem", han destacat des del Govern d'Ontinyent. "Estem convençuts que amb les aportacions de la ciutadania dissenyarem la Plaça de la Concepció que vol la major part de la ciutadania", han insistit des de l'ajuntament.

Les mateixes fonts s'han felicitat per ser el primer govern municipal que demana l'opinió de la ciutadania sobre la reforma d'un espai emblemàtic. De fet, les reurbanitzacions de la Plaça Santo Domingo o la del Carrer Major tingueren cap procés de participació ciutadana, han exposat.

En aquest sentit, la majoria de les propostes de la ciutadania per a la reforma de la Plaça de la Concepció van dirigides a aspectes com ara el tipus de paviment, l'arbrat, la il·luminació, l'aparcament, la distribució de les dues "bandejes", els accessos o el mobiliari. També es proposa que es mantinga el mosaic en “zig-zag” característic de la plaça, que es plante un màstil per penjar banderes oficials o que s'incloga una font. De la mateixa manera apareixen propostes com ara que s'augmente l'espai per als vianants i també que es mantinga l'accés amb vehicle al carrer Major. De la mateixa forma hi ha qui demana una remodelació més moderna i qui no vol que el disseny s'allunye de les formes més clàssiques. Una millor delimitació de l'espai que ocupa l'hostaleria o més fanals són altres de les propostes enregistrades.

Estes i altres propostes van estar analitzades en el Taller de Participació ciutadana celebrat anit al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana per conèixer i debatre el disseny de la Plaça de la Concepció que ha presentat l'empresa adjudicatària. A l'acte, obert a la ciutadania, van assistir l'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat per primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix, i el regidor de Territori i diputat provincial, Joan Sanchis, entre altres membres del Govern municipal.

L'equip redactor del projecte, encapçalat per l'arquitecte Fermín Sala, va exposar els detalls de la remodelació plantejada i va atendre els dubtes que les persones assistents van anar plantejant. Amb totes les opinions, suggeriments i propostes ciutadanes, els arquitectes faran una nova proposta que tornarà a ser exposada a la ciutadania per aconseguir el consens més gran possible.

Pujar