25 de novembre de 2020 25/11/20

Ontinyent posa en marxa un programa de inserció sociolaboral per atendre a 300 persones

  L'Ajuntament d'Ontinyent va a posar en marxa un programa d'inserció sociolaboral que prestarà atenció a al voltant de 300 persones en situació o risc d'exclusió social. La iniciativa compta amb una subvenció de 149.000 euros del Fons Social Europeu a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i està adreçada als sectors socials considerats com a més vulnerables.

  La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, destacava que ajudes com aquestes "són especialment importants i necessàries, perquè són un suport real per a la reinserció d'estes persones de manera efectiva en la societat, i a més a més permetrà contractar fins a 31 de desembre a entre 5 i 6 persones", assenyalava.

  La subvenció, gestionada a través de les regidories de Política Social i Igualtat i Dona, consistirà en unes beques de fins a 10 euros diaris d'assistència a diferents accions que es portaran a terme, com ara alfabetització digital, orientació laboral o suport en l'ocupació. Aniran adreçades a sectors com ara dones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, o persones aturades de llarga durada amb especials dificultats socials i/o familiars.

  Per a dur a terme aquest programa es realitzaran un itineraris integrats individualitzats d'inserció sociolaboral, tot realitzant-se un diagnòstic psicològic, social i educatiu de cada cas, i preparant a les persones per a un itinerari personalitzat una volta detectades les seues capacitats i mancances per a accedir al mercat de treball.

  El projecte es posarà en marxa aquest mes de juliol amb la contractació d'un equip de personal tècnic amb formació en psicologia, ADE i educació social, seleccionats pel SERVEF. Aquest equip treballarà conjuntament amb el departament de Serveis Socials, que elaborarà una llista de possibles persones beneficiàries d'aquest programa, atenent als criteris de dificultats personals, sanitàries o socials.

  Sayo Gandia destacava que "estem molt satisfets d'haver aconseguit esta subvenció que ens va a permetre posar en marxa una iniciativa que dóna autèntiques oportunitats a persones que de veritat les necessiten. Anem a treballar per a que el programa siga de la màxima utilitat per a les persones beneficiàries", concloïa.

  Pujar