elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent porta la “Tartuga” a València per participar dels actes de la Diputació amb motiu del 9 d’octubre

Ontinyent porta la “Tartuga” a València per participar dels actes de la Diputació amb motiu del 9 d’octubre
  • Els regidors de Cultura i Turisme acompanyen a l’Associació de Gegants i Cabets i el grup de percussió i dolçaina “La Colla” en la participació al “Pasacarrer de les Comarques”

MÉS FOTOS
Ontinyent porta la “Tartuga” a València per participar dels actes de la Diputació amb motiu del 9 d’octubre - (foto 2)
Ontinyent porta la “Tartuga” a València per participar dels actes de la Diputació amb motiu del 9 d’octubre - (foto 3)

La cultura i tradicions d’Ontinyent estaven presentes enguany a València als actes organitzats per la Diputació provincial amb motiu del “9 d’Octubre”. Dins les activitats organitzades per la Diputació en la vespra del dia dels valencians i valencianes, l’Associació de Gegants i Cabets portava al “cap i casal” una de les figures processionals de la ciutat, concretament la “Tartuga”. Es tracta d’una figura datada en 1580 a l’Arxiu Municipal que va ser recuperada junt a “l’Aguila” en 2015 per l’Ajuntament i l’associació, i que compta amb un ball processional que va estar interpetat a calència pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”.

Els regidors de Cultura i Turisme, Àlex Borrell i Mª José Alhambra, acompanyaven les associacions ontinyentines en la seua participació al “Pasacarrer de les Comarques”, que tenia lloc en la vesprada de diumenge entre les Torres de Serrans i la Plaça de Manises, on també es comptava amb “El Tío de la Porra” de Gandia o els “Bastonets” d'Algemesí, entre d’altres. El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, presenciava la desfilada i destacava la riquesa de manifestacions culturals i tradicions com la del “ball de la Tartuga” d’Ontinyent, i agraïa a l’expedició ontinyentina la seua participació i implicació en les activitats de la jornada.

Tant Àlex Borrell com Mª José Alhambra agraïen al seu torn la invitació cursada per la Diputació de València per participar, i posaven de relleu l’interés de projectar la cultura i tradicions locals en cites com els actes de celebració del 9 d’octubre organitzats per la Diputació de València.

Pujar