elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent ofereix gratuïtament a les residències de majors cadires per gaudir de l'Entrada de Moros i Cristians

Ontinyent ofereix gratuïtament a les residències de majors cadires per gaudir de l'Entrada de Moros i Cristians
  • Àngels Muñoz destaca la voluntat de l’Ajuntament d’integrar a tots els grups socials a la festa morocristiana

Els majors que estan a les residències podran gaudir de l'entrada de Moros i Cristians d'Ontinyent. L'Ajuntament a través de la Regidoria de Festes ha oferit a la residència Sant Francesc, la Saleta i l' Hospital de la Beneficiència la possibilitat de disposar de cadires, gratuïtament, per a presenciar l'Entrada del proper 23 d'agost.                                   

Així mateix, per facilitar la seua anada a l'Entrada el consistori ha posat a disposició de les residències el trasllat gratuït per mitjà de l'equip de voluntaris i voluntàries de Creu Roja i seguint les recomanacions de les pròpies residències les cadires tindran accessibilitat adaptada per a persones en mobilitat reduïda.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, explicava que aquesta iniciativa respon “a la voluntat del Govern d'Ontinyent d'apropar la festa a totes i tots els ontinyentins perquè volem unes festes integradores on tots els grups socials  puguen gaudir d'elles. Les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent són per a totes i tots, sense importar edats ni sexes”, destacava.

Cal recordar que totes i tots aquells que no gaudir de l'Entrada presencialment ho podran fer a través de la televisió. À punt transmetrà íntegrament l'Entrada de Moros i Cristians d'Ontinyent. Serà la primera vegada que un canal autonòmic fa esta retransmissió des de 2013 (quan Canal 9 va retransmetre l'Entrada poc abans del seu sobtat tancament), i està previst que la cadena faça un ampli desplegament per a una retransmissió que arribarà a tots els racons de la Comunitat Valenciana en directe.

La resta de la programació de festes també es retransmetrà. L'Ajuntament farà un esforç econòmic suplementari per retransmetre els distints actes del festeig morocristià a través de les xarxes socials i de la  Televisió Comarcal, comptant amb el treball de diverses productores locals per difondre actes com el pregó, l’entrada de bandes, el contrabando, les ambaixades, l’esmorzar de la llàgrima, la baixada del Crist, la Missa Major, la nit d’Alardos, l’Entrada Infantil, el concurs de caps d’Esquadra Infantil o la Diana de Gala.

Pujar