elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent obri una nova edició de l’Escola de Pares i Mares

Ontinyent obri una nova edició de l’Escola de Pares i Mares

    Ontinyent obri una nova edició de l’Escola de Pares i Mares, que començarà amb una xerrada sobre nutrició infantil aquest divendres al Teatre Echegaray. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la regidoria d’Educació, amb la col·laboració de la regidoria de Política Social, el Gabinet Psicopedagògic Municipal, la Universitat de València i l’associació Lligam. Amb ella que es pretén formar als pares per fer més fàcil la relació amb els fills, i orientar-los en les tècniques o eines més adequades per a cada problema o situació.

    El cicle que s’obri ara era presentat hui pels regidors coordinadors d’Educació i Política Social, Oscar Borrell i Sayo Gandia, que animaven especialment a famílies i educadors a participar d’un cicle que va a repetir el format estrenat en l’any anterior: les activitats seran gratuïtes i independents entre sí. Óscar Borrell destacava que “la bona valoració tant de l’interampa com dels centres ens ha animat a continuar en la mateixa línia, amb una programació que hem repartit per tenir una xerrada de qualitat cada mes”, avançava.

    La primera d’elles serà aquest mateix divendres 30 de setembre a les 18:00 hores, titulada “Nyam, nyam, bon profit” a càrrec del dietista i nutricionista Julio Basulto. Es tracta d’una xerrada per a famílies i educadors oberta també a xiquets i xiquetes que pretén ser un espai per aprendre i iniciar un canvi en la manera d’alimentar-se de manera més saludable. Sayo Gandía explicava que la xerrada va estar oferida per l’associació Lligam, formada per famílies amb fills i filles, que organitzen activitats per estar més assessorats sobre aspectes vinculats a la criança, agraint a aquest col·lectiu la col·laboració amb l’Ajuntament.

    La següent serà el 25 d’octubre a les 18:00 hores a la Sala Gomis, adreçada a famílies i professorat, amb el títol “Ciberassetjament, educació familiar i prevenció de la violència”. Es tracta d’una xerrada a càrrec de professorat de la Universitat de València inclosa dins del programa “Benestar, Formació i Territori”, la UV i la Diputació de Valèn­cia, que abordarà el tema de la violència i el ciberassetjament com a instrument per a exercir-la. Es definiran i concretaran situacions de violència, es plantejaran tèc­niques educatives orientades a la reducció de taxes de violència, i s’analitzarà la mediació i la resolució de conflictes en aquest àmbit.

    Ja en novembre, el professor i coordinador de Magisteri al Campus d’Ontinyent José Cantó impartirà la xerrada “Finlàndia-Itàlia: Dos models d’escola”, adreçada a famílies i professorat, i que s’impartirà el 30 de novembre (Dia Mundial de les Ciutats Educadores) a les 19:30 hores en el Campus ontinyentí. En la mateixa es mostrarà els casos de dos models d’escola que defineixen el caràcter i la cultura d’un país.

    Finalment, la xerrada prevista per desembre serà el dia 13 d’eixe mes a les 19:30 hores a l’IES Jaume I, sobre “Beneficis físics i psicològics de la pràctica esportiva”, adreçada a famílies, professorat, tècnics i públic en general, i que comptarà com a ponents amb Joan Blasco Cambra, Graduat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i entrenador titulat; i José Luis Gandia Martínez. Màster en Psicologia de l’Esport i psicòleg esportiu a diversos centres i esportistes individuals.

    En aquest taller es donarà consciència de la importància de la pràctica esportiva per al desenvo­lupament global del cos humà, tant a nivell físic i psicològic a nivell individual com per a la pràctica de l’esport en grup; i també es donarà a conèixer quines són les característiques físiques i mentals de les persones que realitzen pràctica esportiva habitualment i quins beneficis provoca aquest fet en diferents etapes del cicle vital.

    Pujar