elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent obri el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals a la participació de col·lectius i professionals

Ontinyent obri el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals a la participació de col·lectius i professionals - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha obert els treballs previs a la redacció del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals a la participació de diferents grups vinculats a la prevenció d'incendis forestals. Així, el passat dijous tenia lloc una reunió a la qual es convocava, com ara l'administració pública (àrea de Medi ambient municipal, Consorci de Bombers, Seprona, Policia Local, Protecció Civil o Conselleria); Consell de Participació del Paratge Natural Municipal; Voluntariat d'Ontinyent contra el Foc; Cooperativa agrícola, grups ecologistes i altres associacions; o col·lectius usuaris de la muntanya.

    La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, recordava que "es tracta d'una eina de prevenció, amb la qual es pretén minimitzar un risc d'incendis que els primers estudis constaten com a alt a tot el terme". Folgueras explicava que "en el marc de l'aposta de la participació com un eix transversal de les diferents accions del Govern d'Ontinyent, el Pla de Participació Pública aparellat a aquest pla tracta de donar veu a la major quantitat d'entitats, col·lectius i persones possible".

    El Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals d'Ontinyent té un cost de 10.800 euros, dels que el 30% estan subvencionats per la Diputació de València, tindrà una vigència de 10 anys (amb una revisió als 5), i s'emmarcarà en el pla global de la demarcació forestal de Xàtiva. El document tindrà en compte les especificacions del Pla d'Ús Públic del Paratge Natural Municipal d'Ontinyent en el qual s'està treballant de manera paral·lela. A més del diagnòstic i el risc d'incendi, el pla inclourà les propostes d'actuació i d'infrastructures (xarxa hídrica, infrastructures viàries, àrees tallafocs i altres), adequadament programades i valorades econòmicament.

    Pujar